Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Zanardi elveszítheti a látását a pénteki baleset következtében

Sajtóértesülések szerint elveszítheti a látását a múlt pénteken súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi.

A volt Forma-1-es pilóta, kétszeres CART-bajnok és többszörös paralimpiai bajnok Olaszországban szenvedett közúti balesetet, amikor kézzel hajtható triciklijével a szemközti sávba sodródva összeütközött egy teherautóval.

Zanardit mentőhelikopterrel szállították a sienai kórházba, súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett.

A kórház legfrissebb tájékoztatása szerint állapota stabil, ám súlyos. Jelenleg mesterséges altatásban tartják – várhatóan jövő héten csökkentik majd a szedáció mértékét.

„Nem tudjuk, hogy a kóma mennyire a gyógyszerek eredménye, és mennyire a neurológiai állapotáé” – ismerte el az olasz Sky Sport 24 televíziós csatornának Giuseppe Olivieri neurológus, aki még pénteken operálta meg Zanardit.

„A legnagyobb érdem az aneszteziológusé, aki megfelelően intubálta őt. Nagyon nehéz dolga volt az utca közepén úgy, hogy a páciens ilyen állapotban volt.”

Mindeközben a svájci Blick című lap, illetve a német SID hírügynökség is úgy értesült, a pénteki baleset következtében Zanardi elveszítheti a látását.

Zanardi még 2001-ben, a Lausitzringen szenvedett súlyos balesetet a CART-sorozatban, minek következtében mindkét lábát elveszítette. A baleset után az olasz autóversenyző elképesztő akaraterőről tanúbizonyságot téve újra versenyautóba ült, és négy aranyérmet is nyert a paralimpiákon kézzel hajtható triciklijével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!