Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Exkluzív videó: Így lesz könnyebb előzni az F1-ben 2021-től

A GP VILÁGA
Fotó: F1VILÁG.HU
2021-től jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai: az eddigi, maximális aerodinamikai leszorítóerőt biztosító koncepciót sutba dobják, a cél pedig az, hogy a versenyautók szorosabban tudják követni egymást, ezáltal izgalmasabbá váljanak a versenyek.

A jelenlegi Forma-1-es versenyautók légellenállási tényezője 1 körül mozog, ami megegyezik egy teherautóéval – ez az érték ráadásul a növekvő sebesség miatt még magasabb tud lenni. Mindez azt jelenti, hogy a versenyautó mögött fél másodperc alatt mérhető 25-30 méteres alacsony nyomású alagút alakul ki, melyben egy együléses versenyautó egész egyszerűen nem talál kellő leszorítóerőt, a függőleges tolóerő hiánya pedig szintén hozzájárul ahhoz, hogy nem alakul ki kellő tapadás.

A 2021-es idényre tervezett versenyautók más aerodinamikai koncepció szerint születnek meg, és nagyobb teret biztosítanak a szívóhatásnak – a ’70-es és ’80-as években alkalmazott szoknyák használata nélkül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS