Friss hírek

2012 óta nem volt ilyen nézett a Forma-1

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battles with Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YRC96EYW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
9 százalékkal nőtt a Forma-1-es világbajnokság televíziós nézettsége 2019-ben az egy évvel korábbi idényhez képest – erről adott tájékoztatást a száguldó cirkusz kedden. A sportág nemcsak a televízió, hanem a digitális platformok tekintetében is eredményes évet zárt.

A Forma-1 tájékoztatása szerint a versenyeknek 2012 óta nem volt olyan nagy nézettségük, mint az elmúlt idényben: globális szinten 1,922 milliárdan kísérték figyelemmel a királykategória eseményeit a televíziós közvetítések révén, ez pedig 9 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest.

Ez volt a harmadik év sorozatban, hogy sikerült növelni a TV-s nézettségeket. Az öt legnagyobb piacnak ebből a szempontból Brazília, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Hollandi számít, valamennyi országban több mint 100 milliós nézettséget produkált az F1.

A top 20 piacán viszont voltak meglepetések: Robert Kubica szereplésének köszönhetően 256 százalékkal nőtt a TV-s nézettség Lengyelországban. Hollandiában egyébként 56, Olaszországban 29, Németországban 23 százalékkal nőtt a nézettség 2018-hoz képest.

Ha az egyedi nézőket vesszük alapul, a 20 leginkább érdeklődő országban 405,5 millióan követték az F1-es világbajnokság küzdelmeit, globális szinten ebben a tekintetben viszont némi, 3,9 százalékos visszaesést mértek.

A 21 versenyből 19-nek volt magasabb nézettsége, mint 2018-ban: az Olasz Nagydíjat kísérték figyelemmel a legtöbben, 112 millióan. Ez volt a legnézettebb futam a 2016-os Mexikói Nagydíj óta. A monzai versenyen kívül a monacóit, a brazilt és a németet is több mint 100 millióan látták a képernyőkön keresztül.

Nemcsak a TV-s szegmensben, hanem a közösségi médiában is jól teljesített a Forma-1: a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon és a YouTube-on 32,9 százalékos növekedést sikerült elérni 2018 után. Nem meglepő tehát, hogy a népszerű sportligák közül ezúttal is az F1 rajongótábora növekedett a legjobban a közösségi oldalakon.

Forrás: F1

A Forma-1 hivatalos podcastjét, a „Beyond the Grid” című műsor 43 epizódját összesen 15 millióan hallgatták meg, a sportág hivatalos weboldalát közel 410 milliószor töltötték be a felhasználok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!