Friss hírek

2012 óta nem volt ilyen nézett a Forma-1

9 százalékkal nőtt a Forma-1-es világbajnokság televíziós nézettsége 2019-ben az egy évvel korábbi idényhez képest – erről adott tájékoztatást a száguldó cirkusz kedden. A sportág nemcsak a televízió, hanem a digitális platformok tekintetében is eredményes évet zárt.

A Forma-1 tájékoztatása szerint a versenyeknek 2012 óta nem volt olyan nagy nézettségük, mint az elmúlt idényben: globális szinten 1,922 milliárdan kísérték figyelemmel a királykategória eseményeit a televíziós közvetítések révén, ez pedig 9 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest.

Ez volt a harmadik év sorozatban, hogy sikerült növelni a TV-s nézettségeket. Az öt legnagyobb piacnak ebből a szempontból Brazília, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Hollandi számít, valamennyi országban több mint 100 milliós nézettséget produkált az F1.

A top 20 piacán viszont voltak meglepetések: Robert Kubica szereplésének köszönhetően 256 százalékkal nőtt a TV-s nézettség Lengyelországban. Hollandiában egyébként 56, Olaszországban 29, Németországban 23 százalékkal nőtt a nézettség 2018-hoz képest.

Ha az egyedi nézőket vesszük alapul, a 20 leginkább érdeklődő országban 405,5 millióan követték az F1-es világbajnokság küzdelmeit, globális szinten ebben a tekintetben viszont némi, 3,9 százalékos visszaesést mértek.

A 21 versenyből 19-nek volt magasabb nézettsége, mint 2018-ban: az Olasz Nagydíjat kísérték figyelemmel a legtöbben, 112 millióan. Ez volt a legnézettebb futam a 2016-os Mexikói Nagydíj óta. A monzai versenyen kívül a monacóit, a brazilt és a németet is több mint 100 millióan látták a képernyőkön keresztül.

Nemcsak a TV-s szegmensben, hanem a közösségi médiában is jól teljesített a Forma-1: a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon és a YouTube-on 32,9 százalékos növekedést sikerült elérni 2018 után. Nem meglepő tehát, hogy a népszerű sportligák közül ezúttal is az F1 rajongótábora növekedett a legjobban a közösségi oldalakon.

Forrás: F1

A Forma-1 hivatalos podcastjét, a „Beyond the Grid” című műsor 43 epizódját összesen 15 millióan hallgatták meg, a sportág hivatalos weboldalát közel 410 milliószor töltötték be a felhasználok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!