Friss hírek

2021-re csökkentenék a leszorítóerőt az F1-ben

A legfrissebb hírek szerint a Forma-1-es csapatok megállapodtak abban, hogy a 2021-es évre csökkentik a versenyautók leszorítóerejét a száguldó cirkuszban.

A koronavírus-járvány miatt számos intézkedést hoztak már annak érdekében, hogy pénzt spóroljanak az istállók: elhalasztják például a jövő évre tervezett új technikai szabályok bevezetését, 2021-ben pedig gyakorlatilag az idei technikákkal kell versenyeznie a mezőnynek.

Mivel a Forma-1-ben így jövőre is a 13 colos kerekeket használják a csapatok, aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a 2019-ben kifejlesztett gumik bírni fogják-e a folyamatosan növekvő teljesítményt.

Hirdetés
 

A héten videókonferenciát tartott a Forma-1 Technikai Munkacsoportja, melyen állítólag a csapatok technikai igazgatói megegyeztek abban, hogy a jövő évre úgy változtatnak a versenyautókon, hogy csökkentik a leszorítóerőt, ezáltal pedig a gumikra helyeződő nyomást.

Úgy hírlik, a javaslatot jövő héten, a csapatfőnökök meetingjén el is fogadhatják.

A Technikai Munkacsoport abban is megegyezett, hogyan fogják korlátozni a fejlesztéseket jövőre. Felmerült egyfajta zsetonrendszer használata is – ennek részleteiről nem olyan régen itt írtunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!