Friss hírek

24 futamos F1-es naptár jöhet alkalmi versenyekkel

A következő években 24 versenyből állhat a Forma-1-es világbajnokság, bizonyos versenyhelyszínek pedig váltogathatják egymást – árulta el Chase Carey, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója.

A Forma-1 vezetősége nemrég jelentette be a 2021-es programot: a versenynaptár 23 futamból áll majd, és egy új helyszínre, Szaúd-Arábiába is ellátogat az F1-es mezőny. Arról viszont továbbra sincs döntés, hogy a Vietnámi Nagydíj helyét melyik verseny veszi majd át.

Az F1-es versenyzők és csapatfőnökök többször világossá tették már, 23 futamnál többet nemigen bír el a versenynaptár.

Chase Carey, a Forma-1 hamarosan leköszönő elnök-vezérigazgatója viszont elárulta, az a cél, hogy tovább növeljék a versenyek számát, lehetséges helyszínként pedig a koronavírus járvány miatt idén debütáló vagy visszatérő pályákat említette.

„Ami a 2021 utáni időszakot illeti, továbbra is nagyon izgatottak vagyunk az F1-et vendéglátó helyszínekkel kapcsolatban. Több helyszín, ahol idén versenyeztünk, komoly érdeklődést mutat további versenyek iránt, és egyéb országok is minden eddiginél nagyobb érdeklődést mutatnak” – mondta az üzletember.

„A következő években arra számítunk, hogy 24 futamosra bővítjük ki a naptárat, és vélhetően rotálni fogunk majd néhány versenyt, így néhány új partnerre is szert tehetünk. Viszont korlátozottak a lehetőségek erre vonatkozóan, mivel továbbra is a hosszú távú partnerségek jelentik a prioritást.”

Carey azt mondja, a koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére a Forma-1 2021-ben nagyjából visszatérhet a normális kerékvágásba.

„Nemcsak megtartottuk, hanem erősítettük is partnerségeinket promótereinkkel. Javított feltételek mellett újítottunk meg szerződéseket a következő évre. 2021-re rajongókkal tervezzük eseményeinket, melyek a megszokotthoz közeli élményt nyújtanak majd, és arra számítunk, hogy megállapodásaink be lesznek tartva.”

„A Paddock Clubot is szeretnénk elvinni az eseményeinkre. Nagyszerű terveink vannak a Paddock Clubbal kapcsolatban, és arra számítunk, hogy ezek nagyban hozzájárulnak majd hosszú távú növekedésünkhöz.”

„Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk biztonságosan utazni és működtetni versenyeinket, promótereink pedig egyre inkább felismerik, hogy tovább kell lépnünk és kezelnünk kell a vírust.”

„Sőt, valójában számos helyszín szeretné arra használni az eseményeinket, hogy megmutassák a világnak, továbbléptek.”

„Sikeresen kezeltük a vírus kihívásait 2020-ban. Egy olyan világos tervezünk, amely elkezd továbblépni 2021-ben. És egy még izgalmasabb 2022-es év következik majd új autókkal és új szabályokkal, melyek energizálják majd az akciót a versenypályán, egy egészségesebb üzleti modellel karöltve.”

„Persze felismerjük, hogy nincs kristálygömbünk a vírussal kapcsolatban, szóval fel kell készülnünk az ismeretlenre. De abban biztosak vagyunk, hogy amikor a világ továbblép a víruson, az F1 fel lesz készülve arra, hogy onnan folytassa, ahol a járvány miatt abbahagyta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!