Friss hírek

31 éves japán pilótának ad lehetőséget a Toro Rosso

Egy japán versenyzői, Jamamoto Naoki vezetheti a Toro Rosso egyik versenyautóját a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki nyitóedzésén.

A 31 esztendős versenyző jelenleg a japán Super Formula, illetve Super GT sorozatokban versenyez, pénteken pedig F1-es versenyautóval is kipróbálhatja magát – köszönhetően a Hondának.

„Először is, szeretnék köszönetet mondani a Toro Rossónak, a Red Bullnak, és természetesen a Hondának ezért a lehetőségért” – mondta Jamamoto.

„Nagyon örülök, hogy ezen a étvégén Forma-1-es autót vezethetek – gyerekkorom óta erről álmodom. Hogy Szuzukában, a japán versenyzők számára oly fontos pályán, ennyi japán rajongó előtt kapok lehetőséget, csak még különlegesebbé teszi az élményt.”

„A legjobb tudásom szerint készültem erre az alkalomra, néhány versenyhétvégén ott voltam a Toro Rossóval, és dolgoztam a Red Bull szimulátorában is. A célom az első edzésen az lesz, hogy jó munkát végezzek a csapatnak, adatokat és információkat gyűjtsek, melyek fontosak lesznek számukra a hétvégén.”

„Ami pedig engem illet: szeretném a lehető legjobban kiélvezni az F1-es autó vezetését, és mindent beleadok, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle. Különleges pillanat lesz, és örülök, hogy megoszthatom ezt a rajongókkal ezen a fantasztikus pályán, ahol 27 éve először láttam versenyezni Forma-1-es autókat.”

Jamamoto Pierre Gasly autóját vezetheti majd a szuzukai nyitóedzésen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!