4 éve hunyt el Jules Bianchi

Jules Bianchi (FRA), test driver, Scuderia Ferrari 13.09.2012. Formula One Young Drivers Test, Day 3, Magny-Cours, France. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Fotó: Scuderia Ferrari
Ma 4 éve, hogy súlyos szuzukai balesetének következében elhunyt a Forma-1 néhai feltörekvő csillaga, Jules Bianchi.

A fiatal francia versenyző a 2014-es Japán Nagydíjon egy másik versenyautó mentésében segédkező munkagépnek csapódott az esős körülmények között.

Bianchi súlyos fejsérüléseket szenvedett a baleset következtében, hónapokig kómában feküdt, végül 2015. július 17-én, a nizzai kórházban hunyt el.

A fiatal versenyző pályafutása ígéretesen indult, majd bekerült a Ferrari tehetségkutató programjába, 2013-ban pedig leszerződtette őt a Marussia F1-es csapata, így bekerülhetett a száguldó cirkuszba. Bianchi a következő évben is a csapanál maradt, a Monacói Nagydíjon pedig megszerezte az istálló, illetve saját maga első Forma-1-es pontjait azzal, hogy a 9. helyen ért célba.

Nem sokkal tragikus balesete előtt a 25 esztendős tehetség arról beszélt, úgy érzi, készen áll arra, hogy a Ferrari versenyzője legyen.

Bianchi szoros barátságot ápolt a Ferrari jelenlegi versenyzőjével, Charles Leclerckel, akinek a keresztapja is volt. A monacói tehetség interjúiban többször elmondta, úgy érzi, barátja álmát váltja valóra azzal, hogy a patinás olasz istállónál versenyezhet.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS