Friss hírek

Szafnauer biztos benne, topcsapat lesz az Aston Martinból

Igazán fényes jövőt jósol a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Point csapatának az istálló irányítója, Otmar Szafnauer. A szakember kifejtette, rengeteg minden a helyére kerül most, ezeknek hála pedig gyorsabbá tudják majd tenni Forma-1-es versenygépüket.

A silverstone-i istálló 2021-től már Aston Martin néven szerepel a Forma-1-ben, nemrég pedig bejelentették, Sergio Perez helyére leszerződtették a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

A német csapattársa a következő idényben Lance Stroll lesz, Otmar Szafnauer, az istálló főnöke pedig a minap egy interjúban azt mondta, az elmúlt időszakban sikerült folyamatosan fejlődniük csapatként – köszönhetően a jobb lehetőségeknek.

„A csapat méretét két év alatt 25 százalékkal növelni tudtuk, szóval jelentős számú szakembert szerződtettünk” – mondta Szafnauer.

„Nagyszerű támogatást kapunk az Aston Martintól, névadó szponzorunktól, a BWT-től, Lawrence-től [Stroll] és a konzorciumtól. Ennek hála pedig most megengedhetünk magunknak olyan dolgokat, amiket korábban nem.”

„Gondolok itt az új gyárra, nagyobb gyártási kapacitásra, szakemberek szerződtetésére – ezeknek köszönhetően javítani tudunk az autónk teljesítményén.”

„Van ezer apró dolog, amitől gyorsabb lesz az autónk. Ez pedig nagy reményekkel tölt el a jövőt illetően. Azt gondolom, sikerül feljebb lépnünk.”

Szafnauer kifejtette, miközben még javában tart az idei szezon, már gőzerővel készülnek a 2021-es idényre, emellett pedig komoly fejlesztések zajlanak az infrastruktúra tekintetében is.

„Most kezdjük összerakni mindazokat a dolgokat, amiket az imént említettem, hogy még versenyképesebbek legyünk” – magyarázta a szakember.

„Azt gondolom, nagyszerű fejlesztőcsapatunk van az aerodinamika terén, és van egy új CFD-csoportunk. Jelentősen növeltük a CFD-kapacitásunkat. Most pedig egy korszerű szimulátort szeretnénk – noha a mostani sem éppen idejétmúlt. Az új gyár pedig 2022 augusztusában kezd el működni.”

„Szóval zajlanak az események, és mindez nagyon izgalmas a jövőre nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!