A dühös Ocon beszólt Räikkönennek

Esteban Ocon és Kimi Räikkönen az F1-es Azeri Nagydíj első körében a 6. helyért csatázott, amikor a két versenyző összeütközött, és végül a Force India a falban végezte.

Hirdetés
 

Räikkönen autójának nem esett baja, és amikor a biztonsági autó az esetet követően a pályára gurult, a finn első vezetőszárnyát kicserélték a bokszban, így problémák nélkül tudta folytatni a futamot.

Ocon versenyének azonban vége lett – ez mindössze a második alkalom volt karrierje során, amikor a francia pilóta nem tudta befejezni a versenyt.

Az esetet követően a Force India-versenyző meglehetősen dühösen nyilatkozott az incidensről, amelyet a versenybírák a futam után fognak vizsgálni.

„Remekül sikerült a rajtom, nagyon jó volt, sikerült megelőznöm őt a második kanyarban, előtte voltam az egyenesben. Teljesen előtte voltam, ő pedig mögöttem” – mondta Ocon kiesését követően. „Nem tudom mit csinált, kiengedte a fékeket, és nekem jött.”

„Ez egy kihagyott lehetőség volt, azok után, hogy milyen jól indult a hétvége. Azt hiszem, Perez sok pontot fog szerezni a csapat számára, ami jó” – nyilatkozta Ocon még a futam leintése előtt, amikor még nem tudhatta, hogy csapattársa nemcsak, hogy sok pontot szerez, de a dobogóra is felállhat.

Mit akarnék mondani Kiminek? Ő nem beszélget. A Ferrarival nem ezekben a pozíciókban kellene csatáznia. Tegnap és ma is hibázott” – utalt Ocon Räikkönen szombati hibájára, amely a pole pozícióba került számára.

A futam után Räikkönent is megkérdezték az esetről, a finn röviden így foglalta össze az eseményeket: „Belül voltam, és azt hiszem, Ocon nem látott engem. Néha elég nehéz. Befordult, én pedig ott voltam. Nem volt jó kezdet…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!