Friss hírek

A Ferrari fél az „ingyen zsetonhoz” jutó Racing Pointtól és AlphaTauritól

Legalább a konstruktőri 3. helyen szeretne végezni 2021-ben a Ferrari Forma-1-es csapata, Mattia Binotto szerint azonban ez nehéz feladatnak ígérkezhet, mivel több istálló is kihasználhatja a zsetonrendszerben rejlő kiskapukat.

A maranellóiak 2020-ban kiábrándító formát mutattak: csupán a 6. helyen zártak a csapatok versenyében, ám gőzerővel dolgoznak azon, hogy a jövő évben előrébb lépjenek.

„A csapat az elmúlt 5 évben egy kivétellel képes volt a második helyen zárni a bajnokságban. Szóval azt gondolom, nem teljesen lehetetlen a 3. hely. Azt gondolom, ez kellene, hogy legyen a minimum célunk a következő idényre” – mondta a szakember.

Hirdetés
 

Binotto mindazonáltal azt mondja, a 2021-re bevezetett zsetonrendszer két csapatnak, a Racing Pointnak [új nevén Aston Martin], illetve az AlphaTaurinak kedvezhet.

A zsetonrendszerben a csapatok eldönthetik, hogy a 2021-es idényre mely területekre fókuszálnak a fejlesztések tekintetében. A mezőny tagjai két zsetont használhatnak fel, a szabályokban azonban van egy szürkezóna, ami miatt az olyan csapatok, melyek úgy vásárolják a váltókat és a felfüggesztéseket másik istállóktól, hogy zsetonköltés nélkül „frissítsék” azokat.

A Racing Point és az AlphaTauri ezen csapatok közé tartoznak, a Ferrarinál pedig attól félnek, komoly előnybe is kerülnek majd.

„Korlátozzák a jövő évi fejlesztéseinket, hiszen van egy zsetonrendszer” – mondta Binotto.

„Mivel csak két zseton játszik, valahogy meg kell próbálnunk megoldani a gyengeségeinket. De vannak csapatok, melyekre nem vonatkoznak ezek a korlátok. Vannak ingyen zsetonjai a Racing Pointnak és az AlphaTaurinak.”

„Szóval ezek a csapatok előnyben lesznek hozzánk és más csapatokhoz képest a fejlesztések tekintetében.”

„A McLaren pedig motorbeszállítót vált, és több motorerő állhat rendelkezésükre, amivel szintén tisztában kell lennünk. Szóval nagyon erős ellenfeleink lesznek jövőre.”

„De ahogy már mondtam, hiszem, hogy itt, Maranellóban egy erős csapatunk van, és bízom abban, hogy jobb munkát tudunk végezni annál, mint amit most végeztünk.”

Binotto azt mondja, arra nem sok esélyt lát, hogy harcba tudnak szállni a Mercedesszel 2021-ben.

„Szerintem reálisan kell látnunk a helyzetünket. A lemaradásunk a legjobb csapathoz képest túl nagy jelenleg. Szóval nyilvánvaló, hogy aki idény nyert, az jövőre is nagyon erős lesz.”

„Kétlem, hogy olyan sok fejlesztést pályára vittek idén, hiszen egyértelműen 2021-re fókuszáltak már. Szóval arra számítok, hogy nagyon erősek lesznek jövőre is. Ez nem meglepetés.”

„Szóval azt mondanám, hogy jövőre irreális elvárás lenne az, hogy a bajnoki címért fogunk harcolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari fél az „ingyen zsetonhoz” jutó Racing Pointtól és AlphaTauritól
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!