A Ferrari megtarthatja az F-csatornát Monzában - F1VILÁG.HU

A Ferrari megtarthatja az F-csatornát Monzában

HIRDETÉS

Bár riválisai többsége jelezte, hogy nagy valószínűséggel leszereli autójáról a következő futamra, a Ferrari készen áll megtartani az F-csatornát a hazai versenyének helyet adó Olasz Nagydíjra.


Bár riválisai többsége jelezte, hogy nagy valószínűséggel leszereli autójáról a következő futamra, a Ferrari készen áll megtartani az F-csatornát a hazai versenyének helyet adó Olasz Nagydíjra.

Bár nem szűkölködik hosszú egyenesekből, a monzai versenypályán mégsem jelent feltétlenül előnyt a nagyobb végsebességek elérését szolgáló F-csatorna használata, ugyanis a hátsó szárnyakat amúgy is minimálisra veszik a csapatok.

A Ferrari azonban jelezte, hogy nagy valószínűséggel használni fogja a rendszert a jövő hétvégi futamon, ám a végső döntést – riválisaival egyetemben – majd csak a pénteki edzéseket követően hozza meg.

„Azt kell mondanom, hogy jelen állás szerint marad az F-csatorna az autókon Monzára” – mondta Stefano Domenicali csapatvezető az Autosportnak.

A McLaren a múlt héten azt állította, hogy az idei évben először küldi pályára az F-csatorna nélkül autóit Monzában, ám arra lehet számítani, hogy a wokingi alakulat egy komoly összehasonlító tesztet fog végezni a rendszerrel, illetve nélküle az első edzéseken.

„Már döntöttünk, és a tervünkhöz tartjuk magunkat, de azt, hogy pontosan mit fogunk csinálni, azt majd csak a helyszínen fogják meglátni” – mondta a csapat vezetője, Martin Whitmarsh.

A Renault – mely az elmúlt hétvégén vetette be először rendszerét, melyről ódákat zengett – szintén nem döntött még arról, mihez kezd a jövő hétvégén Monzában.

„Egyelőre még nem állnak a rendelkezésemre a legfrissebb adatok James Allisontól (technikai vezető), majd meg fogom vizsgálni azokat, de nem vagyok biztos abban, hogy használni fogjuk Monzában” – mondta a franciák csapatfőnöke, Eric Boullier.

„Mindez azért nem egyszerű, mert egy különleges aerodinamikai csomaggal készül az ember Monzára, és komoly kihívás abba beleilleszteni az F-csatornát.”

Hirdetés

“Nem vagyok benne biztos, hogy olyan nagy előnyt jelentene a használata, mint más pályákon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!