Friss hírek

A Ferrari volt sportigazgatója az Audi helyében lecsapna Binottóra

A Ferrari Forma-1-es csapatának korábbi sportigazgatója, Cesare Fiorio szerint a maranellói gárdánál rosszul döntöttek, hogy elengedték Mattia Binottót, szerinte ugyanis a tavalyi technikai problémák ellenére a leköszönő csapatfőnök remek szakember.

Binotto helyét Frederic Vasseur veszi majd át a patinás olasz istállónál. A svájci szerződése eredetileg 2023 végéig szólt, ám állítólag ő maga döntött úgy, hogy távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról. A maranellóiaknál 1989 és 1991 között sportigazgatóként dolgozó Cesare Fiorio azt mondja, ő nem engedte volna el Binottót.

„Én Maranellóban tartottam volna őt. A Ferrari 2022-es autója egy szinten volt a Red Bulléval, ez a két autó volt a legjobb a szezonban” – mondta a 83 éves egykori sportvezető a Corriere dello Sport című olasz lapnak. „Jól reagáltak egy olyan bajnokságban, amely komoly kihívásokat tartogatott az nagy szabályváltozások miatt.”

Hirdetés
 

„A megbízhatóság hiányzott náluk, ez pedig végül a bajnokságba került, de ettől még nagyszerű mérnöknek tartom Mattiát.”

Fiorio azt mondja, nem lepné meg, ha a Forma-1-hez 2026-ban csatlakozó Audi kivetné a hálóját Binottóra.

„Ha olyan helyzetben találod magad, hogy hamarosan csatlakoznod kell az F1-hez, ahogy az Audi esetében történik, egy percig sem gondolkodnék. Megpróbálnám leszerződtetni Binottót, mert ő olyasvalaki, akit nem engednék kicsúszni a kezeim közül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!