A Ferrarinak vannak kétségei a dupla pontokkal kapcsolatban

A Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak is vannak kétségei afelől, hogy a Forma-1 javára válik az, ha 2014-től dupla annyi pontot kapnak a versenyzők a szezonzárón, mint a többi futamon.


A Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak is vannak kétségei afelől, hogy a Forma-1 javára válik az, ha 2014-től dupla annyi pontot kapnak a versenyzők a szezonzárón, mint a többi futamon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) néhány hete hagyta jóvá azt a javaslatot, miszerint az izgalmak növelése érdekében a szezon utolsó futamán, Abu Dhabiban kétszer annyi pontot kapjanak az első tíz helyen végzők.

A Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel nemrég élesen bírálta a szabályalkotókat, ma pedig Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke is nemtetszésének adott hangot.

„Van ez a döntés arról, hogy több pontot osztanak az utolsó futamon – de nem vagyok túl lelkes a dologgal kapcsolatban” – fogalmazott a presidente Fioranóban.

„Túlságosan mesterkéltnek tűnik. De majd meglátjuk. Emlékszem, amikor bevezették, hogy a fociban három pont járjon a győzelemért, hogy elkerüljék azt, hogy a csapatok a 0-0-kra játszanak. Ez viszont az elsőtől az utolsó meccsig érvényben volt.”

Di Montezemolo a következő év elején szeretne összeülni a Forma-1 elöljáróival, hogy megvitassák a sportág jövőjét, illetve a bevezetésre kerülő szabályokat.

Bár a csapatok egyhangú szavazással megvétózhatják a dupla pontokat, di Montezemolo szerint nem valószínű, hogy érvényét veszíti az új szabályozás 2014-ben.

„Vannak kétségeim. A legjobb módja annak, hogy megvitassuk, és kiderítsük, mi is a helyzet, hogy egy évig kipróbáljuk, aztán majd meglátjuk. Még túl korai megmondani.”

„Nem akarom azt az érzést kelteni, hogy most, hogy a csapatok megszavazták a dolgot, mi azt mondjuk rá, hogy nem. Csak vannak kétségeim, és ezt el is mondtam [Jean] Todtnak és Bernie-nek [Ecclestone].”

A Ferrarinak elméletileg van vétójoga a szabályok tekintetében, Montezemolo azonban elárulta, nem akarnak ilyen kérdésben önálló döntéseket hozni.

„Azt gondolom, a Ferrari vétójogát akkor kell használni, ha valóban szükséges, sokkal fontosabb kérdésekben. De nem lennék meglepve, ha a jövőben változtatnának ezen a döntésen, hiszen az időmérőket tekintve is rengeteget változott a Forma-1, csak hogy egy példát mondjak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS