Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A Forma-1 bejelentette: Július 5-én rajtolhat a szezon!

SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari) and Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
A július 5-re tervezett Osztrák Nagydíjjal szeretné elrajtoltatni a 2020-as világbajnokságot a Forma-1 vezetősége – ezt Chase Carey, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója árulta el hétfőn!

Bár nemrég bejelentették, a június végére tervezett Francia Nagydíjat biztosan nem rendezik meg 2020-ban, a száguldó cirkusz vezetősége gőzerővel azon dolgozik, hogy nyáron elindítsa az idei világbajnokságot.

Arról már egy ideje hallani, hogy a Forma-1 2020-as szezonja július elején az Osztrák Nagydíjjal rajtolhat, ezt azonban hétfőn Chase Carey is megerősítette.

„Habár ma délelőtt bejelentették, hogy a júniusra tervezett Francia Nagydíjat nem rendezik meg, egyre magabiztosabban vagyunk azon terveinket illetően, hogy nyáron elkezdjük az idényünket” – fogalmazott a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

EURÓPAI TURNÉ NYÁRON!

A Forma-1 úgy tervezi, zárt kapus európai versenyekkel rajtoltatja el az évet: úgy tudni, Ausztriában és Silverstone-ban is két-két futamot rendezhetnek, majd a mezőny a Hungaroringre látogathat.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nemrég az F1Világnak azt mondta, ha marad az augusztus 2-ai dátum, egyre valószínűbb, hogy nézők nélkül tartják meg a Magyar Nagydíjat is.

Chase Carey elárulta, a nyarat Európában turnézza végig a mezőny, majd várhatóan szeptemberben bepótolják az Azeri Nagydíjat, illetve ősszel Kínába és Bahreinbe is ellátogat a mezőny.

„Júliusban, augusztusban és szeptember elején európai versenyekkel kezdenénk, az első futamot Ausztriában rendeznénk a július 3-5-i hétvégén.”

„Szeptemberben, októberben és novemberben Eurázsiában, Ázsiában és Amerikában vendégszerepelnénk, a szezon végén pedig Bahreinbe látogatnánk a tradicionális abu dhabi finálé előtt. Így 15-18 versenyt meg tudnánk tervezni. Amint lehetőségünk lesz rá, nyilvánosságra hozzuk a versenynaptárat.”

Forrás: F1 / Twitter

„Arra számítunk, hogy az első versenyeket nézők nélkül rendezzük, ám bízunk abban, hogy a rajongók már részesei lehetnek a programoknak, ahogy haladunk előre a naptárral. Még számos procedúrát ki kell dolgoznunk a csapatok és egyéb partnereink számára, hogy beléphessenek és dolgozhassanak minden egyes országban.”

A BIZTONSÁG ELSŐDLEGES

„Továbbra is az érintettek egészsége és biztonsága a prioritás, és csak akkor vágunk bele, ha meggyőződtünk arról, hogy megbízható precedúrákkal kezelni tudjuk a kockázati tényezőket.”

„Az FIA, a csapatok, a promóterek és fő partnereink szorosan együttműködtek velünk ezekben a lépésekben, szeretnénk köszönetet mondani nekik a támogatásukért és erőfeszítéseikért ezekben a hihetetlenül nehéz időkben.”

„Szeretnénk kiemelni azt is, hogy a csapatok folyamatosan támogattak bennünket, miközben azon fáradoztak, hogy rendkívül komoly erőfeszítésekkel lélegeztetőgépeket gyártsanak a koronavírus elleni küzdelemhez.”

„Miközben haladunk előre a 2020-as tervekkel, az FIA-val és a csapatokkal közösen azon is dolgozunk, hogy megerősítsük a Forma-1 hosszú távú jövőjét új technikai, sportszakmai és financiális szabályokkal, amik javíthatnak a versengés milyenségén, és egészségesebbé teszik az üzleti modellt, főleg a koronavírus-járvány miatti krízishelyzet után.”

„A teveink nyilvánvalóan változhatnak, hiszen még számos problémát kell megoldani, és rengeteg az ismeretlen tényező a vírussal kapcsolatban. Mindannyian szeretnénk, ha a világ visszatérhetne a normális kerékvágásba, ugyanakkor tudjuk, hogy megfelelően és biztonságosan kell eljárnunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS