Friss hírek

A Forma-1 bejelentette: Július 5-én rajtolhat a szezon!

A július 5-re tervezett Osztrák Nagydíjjal szeretné elrajtoltatni a 2020-as világbajnokságot a Forma-1 vezetősége – ezt Chase Carey, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója árulta el hétfőn!

Bár nemrég bejelentették, a június végére tervezett Francia Nagydíjat biztosan nem rendezik meg 2020-ban, a száguldó cirkusz vezetősége gőzerővel azon dolgozik, hogy nyáron elindítsa az idei világbajnokságot.

Arról már egy ideje hallani, hogy a Forma-1 2020-as szezonja július elején az Osztrák Nagydíjjal rajtolhat, ezt azonban hétfőn Chase Carey is megerősítette.

„Habár ma délelőtt bejelentették, hogy a júniusra tervezett Francia Nagydíjat nem rendezik meg, egyre magabiztosabban vagyunk azon terveinket illetően, hogy nyáron elkezdjük az idényünket” – fogalmazott a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

EURÓPAI TURNÉ NYÁRON!

A Forma-1 úgy tervezi, zárt kapus európai versenyekkel rajtoltatja el az évet: úgy tudni, Ausztriában és Silverstone-ban is két-két futamot rendezhetnek, majd a mezőny a Hungaroringre látogathat.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nemrég az F1Világnak azt mondta, ha marad az augusztus 2-ai dátum, egyre valószínűbb, hogy nézők nélkül tartják meg a Magyar Nagydíjat is.

Chase Carey elárulta, a nyarat Európában turnézza végig a mezőny, majd várhatóan szeptemberben bepótolják az Azeri Nagydíjat, illetve ősszel Kínába és Bahreinbe is ellátogat a mezőny.

„Júliusban, augusztusban és szeptember elején európai versenyekkel kezdenénk, az első futamot Ausztriában rendeznénk a július 3-5-i hétvégén.”

„Szeptemberben, októberben és novemberben Eurázsiában, Ázsiában és Amerikában vendégszerepelnénk, a szezon végén pedig Bahreinbe látogatnánk a tradicionális abu dhabi finálé előtt. Így 15-18 versenyt meg tudnánk tervezni. Amint lehetőségünk lesz rá, nyilvánosságra hozzuk a versenynaptárat.”

Forrás: F1 / Twitter

„Arra számítunk, hogy az első versenyeket nézők nélkül rendezzük, ám bízunk abban, hogy a rajongók már részesei lehetnek a programoknak, ahogy haladunk előre a naptárral. Még számos procedúrát ki kell dolgoznunk a csapatok és egyéb partnereink számára, hogy beléphessenek és dolgozhassanak minden egyes országban.”

A BIZTONSÁG ELSŐDLEGES

„Továbbra is az érintettek egészsége és biztonsága a prioritás, és csak akkor vágunk bele, ha meggyőződtünk arról, hogy megbízható precedúrákkal kezelni tudjuk a kockázati tényezőket.”

„Az FIA, a csapatok, a promóterek és fő partnereink szorosan együttműködtek velünk ezekben a lépésekben, szeretnénk köszönetet mondani nekik a támogatásukért és erőfeszítéseikért ezekben a hihetetlenül nehéz időkben.”

„Szeretnénk kiemelni azt is, hogy a csapatok folyamatosan támogattak bennünket, miközben azon fáradoztak, hogy rendkívül komoly erőfeszítésekkel lélegeztetőgépeket gyártsanak a koronavírus elleni küzdelemhez.”

„Miközben haladunk előre a 2020-as tervekkel, az FIA-val és a csapatokkal közösen azon is dolgozunk, hogy megerősítsük a Forma-1 hosszú távú jövőjét új technikai, sportszakmai és financiális szabályokkal, amik javíthatnak a versengés milyenségén, és egészségesebbé teszik az üzleti modellt, főleg a koronavírus-járvány miatti krízishelyzet után.”

„A teveink nyilvánvalóan változhatnak, hiszen még számos problémát kell megoldani, és rengeteg az ismeretlen tényező a vírussal kapcsolatban. Mindannyian szeretnénk, ha a világ visszatérhetne a normális kerékvágásba, ugyanakkor tudjuk, hogy megfelelően és biztonságosan kell eljárnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!