Friss hírek

A Forma-1 leszögezte, nem jönnek új csapatok

A Forma-1 csütörtök este hivatalos közleményben adott tájékoztatást arról, az elmúlt napokban megjelent sajtóhírek ellenére nincs olyan új istálló, mely 2021-től csatlakozhatna a száguldó cirkusz mezőnyéhez.

A minap egy, a Forma-2-ben szereplő Campos Racinggel kapcsolatban álló csapat jelezte, szeretne csatlakozni a Forma-1 mezőnyéhez, sőt, már versenyzőiket is kiválasztották: az egyik Pascal Wehrlein, a másik pedig a jelenleg a Super Formula sorozatban szereplő Alex Palou lenne.

Az általuk kiadott sajtóközleményben arról számoltak be, „előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a jelenlegi Forma-1-es csapatokkal és motorgyártókkal, hogy a lehető legjobb partnerség alakulhasson ki ahhoz, hogy 2021-től egy versenyképes spanyol istálló szerepelhessen az F1-ben”.

Hirdetés
 

Néhány hete pedig egy másik projekt, a Panthera Team Asia hallatott magáról, nekik állítólag egy mérnöki gárdájuk már dolgozik is Silverstone-ban.

A Forma-1 vezetősége aztán csütörtökön tiszta vizet öntött a pohárba: közleményt adtak ki, melyben leszögezték, nincs komoly érdeklődő.

„Az elmúlt napokban megjelent híreket követően, miszerint néhány szervezet jelezte részvételi szándékát a Forma-1-es bajnokságban 2021-től, megerősíthetjük, hogy bár a Forma-1 értékeli az érdeklődést, nincsenek komoly egyeztetések egyetlen személlyel, vagy vállalattal sem egy új csapat szerepeltetését illetően” – áll a kiadott kommünikében.

ELŐBB JÖJJENEK AZ ÚJ SZABÁLYOK

Néhány hete egyébként Ross Brawn beszélt arról, csak komoly érdeklődők jelentkezését fontolják meg, azt is csak 2022-ben, amikor a Forma-1 új szabályai már „megvetették lábukat”.

„Meglepődtünk, milyen sok csapat mutatott érdeklődést” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Mi viszont azt mondtuk ezeknek a csapatoknak, hogy „hadd vezessük be ezeket a szabályokat, hadd stabilizáljuk a helyzetet”. Szóval működjön minden megfelelően, mielőtt bővítjük a csapatok számát.”

„Azt gondolom, hogy ez a 10 egészséges istálló most elég. Ha pedig extra csapat érkezik, annak hozzá kell tennie a show-hoz. Tanulnunk kell a történelemből: rengeteg kiscsapat jött és ment, és nem igazán tett hozzá az F1-hez.”

„Szóval azt gondolom, stabilizálnunk kell mindazt, amit bevezetünk 2021-ben, és majd megnézzük, hogy van-e lehetőség új csapatok érkezésére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!