A Honda reméli, nem lett totálkáros Verstappen motorja - F1VILÁG.HU

A Honda reméli, nem lett totálkáros Verstappen motorja

HIRDETÉS
A Red Bull motorpartnere, a Honda abban bízik, Max Verstappen V6-os erőforrása nem szenvedett olyan komoly károkat, mint amilyenekre a becsapódást látva számítani lehetett.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: The car of Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is prepared in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A fiatal holland pilóta a Brit Nagydíj első körében csapódott a gumifalnak, miután összeütközött Lewis Hamiltonnal.

Verstappen Red Bullja teljesen összetört, és persze jó esély van arra, hogy a V6-os erőforrás is megsérült a balesetben.

A Red Bullnál attól tartanak, új kasztnira lesz majd szüksége a fiatal pilótának, és akár egy új motorra is.

Utóbbi azt jelentené, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon Verstappennek idei utolsó erőforrását is el kellene kezdenie használni – jó esély lenne tehát arra, hogy az év utolsó szakaszában egy negyedik motor beépítésére is szükség lenne, ami viszont rajtbüntetéssel járna.

A Honda F1-es technikai igazgatója, Toyoharo Tanabe maga is a legrosszabbtól tartott a becsapódást látva, Silverstone-ban viszont azt mondta, a verseny utáni elemzések optimizmusra adnak okot.

„Amikor először láttam az első képeket, amikor felemelték az autót, azt gondoltam, rengeteg a sérülés” – mondta a japán szakember.

„De úgy tűnik, hogy a kár kisebb, mint elsőre gondoltuk. Viszont a valódi károkat nem lehet megtudni akkor, amikor a motor még be van építve az utóba. Szóval vissza kell küldeni a sakurai központba, és átvizsgálni, mielőtt döntést hozunk.”

Arra a kérdésre, hogy az 51G-s becsapódás milyen következményekkel járhat, Tanabe így felelt: „Hogy őszinte legyek, nem tudom, mert a sérülések a helyüktől függnek.”

A Red Bull eleve nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen idén már költségvetési plafon alatt dolgoznak az F1 csapatai, egy új autó megépítéséhez tehát jó eséllyel a fejlesztésektől kell elvonni anyagi forrásokat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!