IMOLAGP

A Lotus lehet a Renault első számú csapata

A Lotus technika igazgatója, Nick Chester úgy véli, 2014-ben nem a Red Bull, hanem az enstone-i gárda lehet a Renault első számú csapata a Forma-1-ben.


A Lotus technika igazgatója, Nick Chester úgy véli, 2014-ben nem a Red Bull, hanem az enstone-i gárda lehet a Renault első számú csapata a Forma-1-ben.

A múlt heti, bahreini teszten a Renault-motorral hajtott autók közül a Lotus versenygépe volt a leggyorsabb, noha még így is öt és fél másodperccel volt elmaradva az élen végző Mercedestől.

Ugyan a zárónapon a brit-francia alakulat öt körrel kevesebbet teljesített, mint a címvédő Red Bull Racing, Sebastian Vettelék szombaton is sokat szenvedtek.

„Szerintem mi lehetünk a Renault vezércsapata” – mondta Nick Chester, a Lotus technikai igazgatója.

„Nem voltunk rosszak a héten a többi Renault-motoros csapathoz képest, és tudom, hogy nekik van néhány problémájuk. Minden, amit tehetünk most, hogy magunkra összpontosítunk, és a tőlünk telhető legjobb munkát végezzük.”

„Még ha mi is vagyunk a legjobb Renault-motoros csapat, még sok munka vár ránk és fel kell zárkóznunk a többiekhez, szóval egyelőre csak magunkra kell gondolnunk, és arra, hogy előrelépjünk.”

Chester hozzátette, meggyőződése, hogy a francia motorgyártó sokat tud még javítani V6-os turbómotorján.

„Nem lesz egyszerű Melbourne-ig, az biztos” – vallotta be a szakember.

„A Mercedesnek nagyon jó tesztjei voltak, és jó szintre hozták fel magukat, míg nekünk még bőven van hová fejlődnünk. Szóval nem hinném, hogy Melbourne-ig ők olyan sokat javulnak már, nekünk viszont van még feladatunk. Elég nagy lemaradást kell ledolgoznunk.”

A Lotus technikai igazgatója elmondta, mivel a Renault problémái nem a hardverrel, hanem a szoftverrel kapcsolatosak, lehetőség lesz felzárkózni hosszú távon.

„Még csak szombaton használtuk először maximális teljesítménnyel a motort. Szóval sokat dolgozhatunk még azon, hogyan is használjuk, illetve miképp menedzseljük az energia-visszanyerést – szóval gyorsan javul majd a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!