A McLaren egy különálló csapattal készül 2011-re - F1VILÁG.HU

A McLaren egy különálló csapattal készül 2011-re

HIRDETÉS

A McLaren vezetése magabiztosan várja a jövő évet, ugyanis meggyőződése, hogy nem esik még egyszer olyan hibába, hogy nem fordít kellő erőforrást új autója fejlesztésére, ahogy azt 2008-ban tette.



A McLaren vezetése magabiztosan várja a jövő évet, ugyanis meggyőződése, hogy nem esik még egyszer olyan hibába, hogy nem fordít kellő erőforrást új autója fejlesztésére, ahogy azt 2008-ban tette, ami miatt borzalmasan gyengén kezdte a tavalyi évet a Forma-1-ben.

A wokingi alakulat az utolsó versenyig harcban volt a világbajnoki címért 2008-ban, így nem engedhette meg magának, hogy leállítsa akkori autója fejlesztését, aminek az lett a vége, hogy legnagyobb ellenfelével, a Ferrarival egyetemben, hatalmas hátrányra tett szert azokkal a csapatokkal szemben, melyek már korán megkezdték a felkészülést az új szezonra.

A McLaren, a Ferrari, és a Red Bull még mindig harcban van a bajnoki címért az idei évben, így egyik alakulat sem állhat le az idei fejlesztésekkel, pedig jövőre ismét számos változás lesz – jön a Pirelli, érkeznek a mozgatható hátsó szárnyak, illetve visszatér a KERS – ami lehetőséget adhat a többieknek a felzárkózásra.

„Egy teljesen különálló csapatunk dolgozik a 2011-es versenygépen, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ütemtervnek megfelelően haladjunk” – mondta a McLaren vezető versenymérnöke, Philip Prew.

„Természetesen azt szeretnék, hogy minél több erőforrásuk legyen, és a lehető legtöbb időt tudják eltölteni a szélcsatornában, pontosan ugyanúgy, ahogy azok a dolgozók, akik még a jelenlegi autóval vannak elfoglalva, és továbbra is keményen dolgoznak a fejlesztéseken.”

A szakember azt is elmondta, hogy mivel már csak öt verseny van hátra az idei bajnokságból, nem terveznek már nagyobb javítócsomagot bemutatni, sokkal inkább azon dolgoznak, hogy finomra hangolják a már meglévő fejlesztéseiket.

„Természetesen jönnek még újítások, azonban egy teljesen új projektet elkezdeni a szezon ezen szakaszában már nagyon nehéz lenne” – magyarázta Prew.

„Az igazság az, hogy mivel egyre kevesebb az idő arra, hogy új elemeket gyártsunk, javarészt arra fókuszálunk, hogy a már meglévő komponenseinkből kihozzuk a maximumot, és így érjük el a csomagunk maximális teljesítményét.”

Hirdetés

„Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt, ami soha nem egyszerű, de azt gondolom, tanultunk korábbi hibáinkból, és felkészülten vághatunk neki a jövő évnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!