A McLaren-főnök üzent Hamiltonnak: Ha nem akarja levetetni az ékszereit, ne versenyezzen! - F1VILÁG.HU

A McLaren-főnök üzent Hamiltonnak: Ha nem akarja levetetni az ékszereit, ne versenyezzen!

HIRDETÉS
Nem érti Lewis Hamilton és Sebastian Vettel ellenállását a Forma-1 szabályaival kapcsolatban a McLaren csapatát irányító Andreas Seidl. A két versenyző nemrég azzal kapcsolatban fogalmazott meg kritikákat, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új versenyigazgatója, Niels Wittich igyekszik betarttatni az ékszerek, illetve a tűzálló alsónemű viselésével kapcsolatos szabályokat.
Andreas Seidl, Team Principal, McLaren, in the team principals Press Conference

Már jó néhány hete tudni lehet, hogy az új versenyigazgató(k) oda fognak figyelni az eddig is meglévő, ám nem túlzottan ellenőrzött regulákra, a Miami Nagydíjtól kezdve pedig ellenőrizték is, hogy a versenyzők eltávolították-e testékszereiket, illetve megfelelő alsó ruházatot használtak-e.

Lewis Hamilton ugyanakkor a Monacói Nagydíjig haladékot kapott, elmondása szerint ugyanis vannak nem eltávolítható testékszerei. A brit ugyanakkor jelezte, esze ágában sincs kivetetni azokat, így arra számít, hogy az idény végéig felmentést kap majd. A hétszeres világbajnok tüntetőleg ékszerekkel aggatta tele magát a miami versenyhétvége sajtótájékoztatóján, miközben Sebastian Vettel egy, az overalljára húzott alsónadrággal fejezte ki nemtetszését a versenyigazgató ténykedése kapcsán.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl is megszólalt a témában: ő nem érti a világbajnok versenyzők ellenállását, akiknek tudniuk kellene, hogy ezek az intézkedések a saját biztonságukat szolgálják.

„Alapvetően ez egy olyan szabály, amely sok-sok éve érvényben van már. Ha az ember dolgozott más kategóriákban, tudhatja, hogy még csak vita tárgyát sem képezi” – idézi a szakember szavait a Motorsport-Total.com című lap.

„Ha nem akarod levenni az ékszereidet, vagy felvenni a tűzálló alsó ruházatot, akkor ne vezess! Ilyen egyszerű.”

Niels Wittich és Eudardo Freitas versenyigazgatók idén vették át az abu dhabi események után menesztett Michael Masi feladatait, Seidl pedig azt mondja, elégedett is a munkájukkal.

„Nem szeretnék összehasonlításokat végezni, mert mi a magunk részéről nagyon elégedettek voltunk azzal a munkakapcsolattal, ami a korábbi FIA-csapattal volt. De ami engem illet, Niels és Eudardo nagyon jól kezdett bele ebbe az új érába a Forma-1-ben.”

A McLaren-főnöknek különösen tetszik az, ahogy az új versenyigazgatók igyekeznek betarttatni a szabályokat, és mindig világosan kommunikálják, hogy mit várnak el.

„Ezzel együtt pedig mindig örömmel fogadják a párbeszédet és a konstruktív megnyilvánulásokat, ha az ember úgy gondolja, hogy érdemes megfontolni bizonyos dolgokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren-főnök üzent Hamiltonnak: Ha nem akarja levetetni az ékszereit, ne versenyezzen!
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!