A Mercedes ellenáll: Nem valószínű, hogy lesznek sprintfutamok az F1-ben

2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 3 - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Nem valószínű, hogy elfogadják a 30 perces, fordított rajtrácsos sprintfutamokkal kapcsolatos javaslatot a Forma-1-ben – a csapatok a héten tovább egyezkednek, a Mercedes azonban ellenzi az ötletet.

A Forma-1 vezetősége kedden jelentette be, július első hétvégéjén, Ausztriában elrajtol a 2020. évi világbajnoki sorozat. Szeptember 6-ig bezárólag 8 európai versenyt rendeznek meg zárt kapuk mögött, a további versenyprogramról később adnak tájékoztatást.

Nyáron két helyszínen, Ausztriában és Nagy-Britanniában is két futamot rendeznek meg egyhetes különbséggel, a Forma-1 csapatai pedig múlt pénteken megvitatták azt a javaslatot, miszerint a második futamok rajtsorrendjéről ne időmérő edzések, hanem sprintfutamok döntsenek.

Ezen sprintfutamok rajtsorrendjét a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje határozná meg, és bár az elképzelést a csapatok többsége – köztük a Ferrari és a Red Bull – támogatja, a Mercedes ellene van.

Márpedig ahhoz, hogy már idén szabálykönyvbe foglalják a versenyhétvégék formátumának megváltoztatását, a csapatok egyhangú beleegyezésére volna szükség.

Az F1 csapatai a héten voksolnak majd a javaslatról, a Mercedes pedig továbbra is ellenzi azt.

A pénteki egyeztetések után egyébként a csapatok megkaptak egy tervezetet az F1-es vezetőségtől, és még szimulációkat is lefuttathattak. Egyes istállók ezt már akkor megtették, amikor az ötletről részletesen egyeztettek még tavaly októberben. Már akkor felmerült ugyanis, hogy kísérleti jelleggel bizonyos versenyhelyszíneken sprintfutamok válthatnák a hagyományos időmérő edzéseket. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései