A Mercedes ellenáll: Nem valószínű, hogy lesznek sprintfutamok az F1-ben - F1VILÁG.HU

A Mercedes ellenáll: Nem valószínű, hogy lesznek sprintfutamok az F1-ben

HIRDETÉS
Nem valószínű, hogy elfogadják a 30 perces, fordított rajtrácsos sprintfutamokkal kapcsolatos javaslatot a Forma-1-ben – a csapatok a héten tovább egyezkednek, a Mercedes azonban ellenzi az ötletet.
2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 3 - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A Forma-1 vezetősége kedden jelentette be, július első hétvégéjén, Ausztriában elrajtol a 2020. évi világbajnoki sorozat. Szeptember 6-ig bezárólag 8 európai versenyt rendeznek meg zárt kapuk mögött, a további versenyprogramról később adnak tájékoztatást.

Nyáron két helyszínen, Ausztriában és Nagy-Britanniában is két futamot rendeznek meg egyhetes különbséggel, a Forma-1 csapatai pedig múlt pénteken megvitatták azt a javaslatot, miszerint a második futamok rajtsorrendjéről ne időmérő edzések, hanem sprintfutamok döntsenek.

Ezen sprintfutamok rajtsorrendjét a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje határozná meg, és bár az elképzelést a csapatok többsége – köztük a Ferrari és a Red Bull – támogatja, a Mercedes ellene van.

Márpedig ahhoz, hogy már idén szabálykönyvbe foglalják a versenyhétvégék formátumának megváltoztatását, a csapatok egyhangú beleegyezésére volna szükség.

Az F1 csapatai a héten voksolnak majd a javaslatról, a Mercedes pedig továbbra is ellenzi azt.

A pénteki egyeztetések után egyébként a csapatok megkaptak egy tervezetet az F1-es vezetőségtől, és még szimulációkat is lefuttathattak. Egyes istállók ezt már akkor megtették, amikor az ötletről részletesen egyeztettek még tavaly októberben. Már akkor felmerült ugyanis, hogy kísérleti jelleggel bizonyos versenyhelyszíneken sprintfutamok válthatnák a hagyományos időmérő edzéseket. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!