Friss hírek

A Mercedes kész aláírni az új Concorde Egyezményt

Készen áll „előre lépni” a Concorde Egyezménnyel kapcsolatban a Mercedes Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta Toto Wolff, miután nemrég egyeztetéseket folytatott az F1 elnök-vezérigazgatójával, Chase Carey-vel.

A Mercedes csapatfőnöke múlt héten, Silverstone-ban még azt mondta, nem állnak készen arra, hogy aláírják az új megállapodást, mert úgy érezték, az egyeztetések során „csapatát nem úgy kezelték, ahogy kellett volna”.

Az F1 vezetősége aztán reagált: azt mondták, nem húzhatják tovább az új egyezmény aláírását, határidőként pedig augusztus végét szabták meg.

Hirdetés
 

A Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában aztán Toto Wolff azt mondta, miután beszélt Chase Carey-vel, készen állnak előre lépni az ügyben.

„Elég vokális voltam azon értekezletek után, amiket a csapaton belül folytattunk, kimondtam azt, hogy mire van szükségünk, és miket kell tisztáznunk, hogy előre tudjunk lépni” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„De Silverstone után változott a véleményem. Kétlem, hogy a csapatok valaha is egységesek lesznek. Mindenki próbál elérni apró megállapodásokat a többieket kizárva. És van egyfajta vádló kultúra a médiában is.”

„Szóval úgy döntöttünk, előre lépünk a Libertyvel. Volt pár konstruktív egyeztetésem Chase-zel az elmúlt hétvégén, és megvitattuk a legtöbb dolgot, ami tisztázásra szorult.”

„Úgy gondolom, jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy aláírjuk a Concorde Egyezményt és tovább lépjünk.”

Wolff azt mondta, nagyon frusztrálta az, hogy a csapatok nem tudtak összefogni bizonyos ügyekben.

„Ami igazán frusztrált, hogy mi csapatként nem voltunk képesek összeállni, hogy legyen egy közös álláspontunk. Nem úgy értem, hogy a Liberty vagy a FOM ellen mentünk volna, de voltak ezek a meetingek, és úgy tűnt, mindenki tisztázni akar bizonyos dolgokat.”

„Aztán távoztunk ezekről a meetingekről, és aztán adásban hallottam olyan véleményeket, amik teljesen eltértek azoktól, amiket ezeken a találkozón mondtak. Ez frusztrált, és nem tudom, miért volt így.”

„Tisztáztam is az álláspontomat nagyon világosan azokkal, akikről azt gondolom, hogy rögtön felemelik a telefont, amint vége a meetingnek. Aztán eljutottam egy pontra, ahol már azt gondoltam, hogy ha nem vagyunk képesek mi, csapatok közösen kiállni azért, hogy előnyt kovácsoljunk magunknak, akkor visszalépünk, és csináljuk magunknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!