Friss hírek

A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból

2020 Eifel Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
A Portugál Nagydíj pénteki edzésnapján a DAS-rendszer nélkül is kipróbálja versenyautóját a Mercedes csapata a 2021-es szezonra készülve.

A duplatengelyű kormánymű a német istálló innovatív megoldásaként idén került fel a W11-es versenygépekre: a megoldás lényege, hogy a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak állítani az első kerekek dőlésszögén, melynek főleg az abroncsok hőmérsékleten tartásában van szerepe.

A versenyzők nem használják minden körben, a rendszer viszont bizonyos körülmények között igencsak hasznosnak bizonyult a Mercedes számára, hiszen például a biztonsági autós periódusok végén könnyebben üzemi hőmérsékletre lehetett hevíteni az abroncsokat.

Az F1-es mezőnyben csak a Mercedes használja a megoldást, jövőre ráadásul betiltják a száguldó cirkuszban. Emiatt a német istállónak 2021-re változtatnia kell kormányművén, és úgy tűnik, a Mercedesnél már gőzerővel dolgoznak ezen.

Úgy tudni, a Mercedes mindkét autója a DAS-rendszer nélkül köröz a Portugál Nagydíj pénteki szabadedzésein, hogy a csapat és a versenyzők megértsék, milyen hatása van a megoldás eltávolításának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!