A Mercedes ráfeküdt a Red Bull autójáról készült fotók tanulmányozására - F1VILÁG.HU

A Mercedes ráfeküdt a Red Bull autójáról készült fotók tanulmányozására

HIRDETÉS
Alaposan kielemzik majd a Red Bull RB19-es versenyautójáról készült fotókat a Mercedes aerodinamikusai – árulta el az istálló technikai igazgatója, James Allison.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

A múlt hétvégi Monacói Nagydíjon nemcsak a Mercedes W14-ese, hanem a Red Bull idei versenyautója is közszemlére került, miután Sergio Perez időmérős balesete után az RB19-est daru segítségével emelték ki a pályáról. Az incidens lehetőséget biztosított a riválisoknak arra, hogy alaposan szemügyre vegyék az osztrák istálló versenyautójának padlólemezét, és bár a Red Bullnál nem tartanak attól, hogy az így elkészült fotók túlzottan hasznosak lesznek az ellenfeleknek, a Mercedesnél bizonyos alaposan ráfeküdtek a fotók kielemzésére.

„Természetesen az ilyen mindig nagy érdeklődést vált ki” – mondta James Allison technikai igazgató. „Sokat sürgölődünk a csapat operatőreivel, nemcsak a TV-közvetítés felvételeire támaszkodunk, azok elég alacsony felbontásúak, és nem elég jó minőségűek. A fotósokat a pálya stratégiai részeire pozícionáljuk, ahol valószínűbb, hogy a daruk szerephez jutnak, ahol aztán vadul kattintgatnak.”

„Ezután a levelezőrendszerünk megtelik más autók nagy felbontású képeivel. Sajnos a mi autóinkat is a mennyekig emelték ezen a hétvégén, és bőven kaptak az ellenfeleink is fotókat róla.”

„De igen, szép mennyiségű fotónk van a Red Bullról, és ez mindig remek dolog az aerodinamikusaink számára, hogy megnézzük, ki tudunk-e emelni olyan részleteket, melyek érdekesek lehetnek a folyamatban lévő tesztprogramjaink számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!