A Red Bull 100 Mercedes-munkatársnak tett ajánlatot - F1VILÁG.HU

A Red Bull 100 Mercedes-munkatársnak tett ajánlatot

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, körülbelül 100 emberüket környékezte meg a Red Bull, közülük pedig 15-en távoztak a világbajnok istállótól, hogy az energiaital-gyárosok új F1-es motorrészlegének felépítésében segítsenek.
BARCELONA, SPAIN - MAY 06: Honda branding is pictured on the rear wing of the Red Bull Racing RB16B during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 06, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull nemrégiben megerősítette, a Mercedestől öt, motorrészlegen dolgozó munkatársat szerződtetett le, akik a Mercedes korábbi kulcsemberéhez, Ben Hodgkinsonhoz csatlakoznak majd – őt ugyanis szintén megszerezte a Red Bull, és hamarosan további bejelentések is várhatóak. 

„Eléggé nyilvánvaló, hogy ha az Egyesült Királyságban akarsz egy motorgyárat felépíteni, akkor ott csak egy van, és azok mi vagyunk. 900 munkavállalónk van, vagy valahogy így. És ha közülük 15-öt megszereznek, akkor az normális” – nyilatkozta Toto Wolff az átigazolásokkal kapcsolatban. 

„De főként a gyártó személyzetre mentek rá, szóval ők nem igazán a teljesítményért felelősek. Úgy gondolom, fel akarják építeni a céget. De a projekt olyan, mint megmászni a Mount Everestet – és én harcolni szeretnék a Red Bull-motorokkal.”

„Azt hiszem, 100 embert kerestek meg, és csak 15-öt szereztek meg, talán.”

Wolff nem tagadta, hogy megduplázták volna a megkörnyékezett emberek fizetését, azonban a hírek szerint a Red Bull ennél is többet ajánlott nekik.

„A fizetések duplázása egy dolog, de ha háromszor annyit adsz, akkor egy ponton már nem versenyzel, még a lojális emberekért sem” – mondta a csapatfőnök. 

„De ez van. Tisztelek mindenkit, aki védeni akarja az üzletet, vagy fel akarja építeni a vállalatát, és a bosszú ideje még nem jött el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!