Friss hírek

A Red Bull 100 Mercedes-munkatársnak tett ajánlatot

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, körülbelül 100 emberüket környékezte meg a Red Bull, közülük pedig 15-en távoztak a világbajnok istállótól, hogy az energiaital-gyárosok új F1-es motorrészlegének felépítésében segítsenek.

A Red Bull nemrégiben megerősítette, a Mercedestől öt, motorrészlegen dolgozó munkatársat szerződtetett le, akik a Mercedes korábbi kulcsemberéhez, Ben Hodgkinsonhoz csatlakoznak majd – őt ugyanis szintén megszerezte a Red Bull, és hamarosan további bejelentések is várhatóak. 

„Eléggé nyilvánvaló, hogy ha az Egyesült Királyságban akarsz egy motorgyárat felépíteni, akkor ott csak egy van, és azok mi vagyunk. 900 munkavállalónk van, vagy valahogy így. És ha közülük 15-öt megszereznek, akkor az normális” – nyilatkozta Toto Wolff az átigazolásokkal kapcsolatban. 

„De főként a gyártó személyzetre mentek rá, szóval ők nem igazán a teljesítményért felelősek. Úgy gondolom, fel akarják építeni a céget. De a projekt olyan, mint megmászni a Mount Everestet – és én harcolni szeretnék a Red Bull-motorokkal.”

„Azt hiszem, 100 embert kerestek meg, és csak 15-öt szereztek meg, talán.”

Wolff nem tagadta, hogy megduplázták volna a megkörnyékezett emberek fizetését, azonban a hírek szerint a Red Bull ennél is többet ajánlott nekik.

„A fizetések duplázása egy dolog, de ha háromszor annyit adsz, akkor egy ponton már nem versenyzel, még a lojális emberekért sem” – mondta a csapatfőnök. 

„De ez van. Tisztelek mindenkit, aki védeni akarja az üzletet, vagy fel akarja építeni a vállalatát, és a bosszú ideje még nem jött el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!