Friss hírek

A Red Bull attól tart, az F1-es csapatok versenyeket lesznek kénytelenek kihagyni

Akár versenyeket is kénytelenek lesznek kihagyni a Forma-1 csapatai, hacsak nem emelik meg az idei évre tervezett, eredetileg 140 millió dollárról szóló költségplafont – mondja a Red Bullt irányító Christian Horner.

A száguldó cirkusz csapatai idén nagyjából 50 milliárd forintnak megfelelő összegből kénytelenek gazdálkodni, a világon uralkodó infláció, az egyre inkább megnövekvő szállítási és gyártási költségek, valamint a folyamatosan dráguló energia azonban igazán nehéz helyzetbe sodorhatják a mezőny tagjait.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a helyzet odáig fajulhat, hogy egyes csapatok kénytelenek lesznek kihagyni a szezon utolsó versenyeit, hacsak nem lépnek valamit a sportág vezetői.

Hirdetés
 

„Elképzelhető, hogy hét csapat kihagyja majd az utolsó négy versenyt, hogy beférjen az idei költségplafon alá. Nemcsak a nagy csapatokról van szó. A középmezőny csapatai küszködnek igazán az infláció problémáival” – mondta a szakember, aki szerint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) foglalkoznia kellene a problémával.

„Az FIA feladata a gondoskodás. És tudom, hogy komolyan is veszik. Az energiaszámlák, a megélhetési költségek, minden költség exponenciálisan emelkedik, és az F1 sem kivétel. A szállítási költségek a négyszeresükre ugrottak, és ezt nem tudjuk kontrollálni.”

Horner véleményét osztja a költségplafon növeléséről a bajnoki rivális Ferrari, a vb-címvédő Mercedes, valamint a McLaren is. Az Alfa Romao, az Alpine, a Haas és a Williams ugyanakkor ellenállt akkor, amikor a Forma-1 csapatai arról szavaztak, hogy a Nemzetközi Valutaalap inflációs adatai alapján korrekciót hajtsanak végre a költségplafonon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull attól tart, az F1-es csapatok versenyeket lesznek kénytelenek kihagyni
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!