A Red Bullt üldözi az Aston Martin, de nehéz lesz a felzárkózás - F1VILÁG.HU

A Red Bullt üldözi az Aston Martin, de nehéz lesz a felzárkózás

HIRDETÉS
Az Aston Martin Forma-1-es csapatánál pontosan tudják, semmi garancia nincs arra, hogy képesek lesznek felzárkózni a Red Bull Racingre csak azért, mert tavaly nagyszerű felzárkózást mutattak be idény közben.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Fernando Alonso of Spain driving the (14) Aston Martin AMR23 Mercedes on track during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A silverstone-i istálló bombaformában vágott neki a 2023-as szezonnak, Fernando Alonso pedig a szezon első két versenyhétvégéjén, Bahreinben és Szaúd-Arábiában a Red Bull legfőbb ellenfelének bizonyult, és két dobogós eredményt szerzett. A csapatnál pedig gőzerővel dolgoznak az idei, AMR23-as kódjelű versenyautó fejlesztésén, hogy még erősebbé váljanak, és tartani tudják remek formájukat.

Az Aston Martinnak tavaly remekül sikerült az akkori autó fejlesztése, az évad második felében nagy menetelést mutatott be a csapat, Mike Krack csapatfőnök azonban óvatosságra int ezzel kapcsolatban.

„Jó kérdés, hogy utolérhetők-e. Tudjuk, hogy mások fejlesztési programja is zajlik, és olyanokkal küzdünk, akik más tűzerővel rendelkeznek a szakembereket, az infrastruktúrát tekintve, mint mi, és pusztán azért is, mert hozzászoktak ahhoz, hogy az élen csatáznak” – magyarázta a csapatfőnök. „Szóval óvatosnak kell lennünk a jóslatokkal.”

„Vajon tartani tudjuk-e a különbséget, esetleg közelebb tudunk-e kerülni? Ki fogjuk deríteni. Azt gondolom, tavaly is láthattuk, hogy képesek vagyunk faragni a lemaradásunkból ahhoz akár annyira is, hogy utolérjük az előttünk álló autót, de az, hogy tavaly megcsináltuk, nem jelenti azt, hogy meg tudjuk újra.”

Mivel a Red Bull idén domináns formában van, Kracket megkérdezték arról, az Aston Martinnak esetleg a Mercedesre és a Ferrarira kellene-e összpontosítania. A szakember viszont úgy látja, nekik saját magukra kell fókuszálniuk.

„A mérce mindig a leggyorsabb. Ez az egyik dolog. A másik pedig, hogy a saját autódra kell figyelned ahhoz, hogy azonosítsd a gyengeségeket, valamint azokat a területeket, melyeken fejlődni tudsz. És aztán látni kell, hogyan mennek a hétvégék. De nincs értelme úgy nézni, hogy ’ennyi százalékra vagyunk tőlük’. Az ugyanis nem változtat azon, amit csinálunk: igyekszünk javítani az autón az adott héten, és onnan tovább indulni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!