A Red Bullt üldözi az Aston Martin, de nehéz lesz a felzárkózás - F1VILÁG.HU

A Red Bullt üldözi az Aston Martin, de nehéz lesz a felzárkózás

Az Aston Martin Forma-1-es csapatánál pontosan tudják, semmi garancia nincs arra, hogy képesek lesznek felzárkózni a Red Bull Racingre csak azért, mert tavaly nagyszerű felzárkózást mutattak be idény közben.

A silverstone-i istálló bombaformában vágott neki a 2023-as szezonnak, Fernando Alonso pedig a szezon első két versenyhétvégéjén, Bahreinben és Szaúd-Arábiában a Red Bull legfőbb ellenfelének bizonyult, és két dobogós eredményt szerzett. A csapatnál pedig gőzerővel dolgoznak az idei, AMR23-as kódjelű versenyautó fejlesztésén, hogy még erősebbé váljanak, és tartani tudják remek formájukat.

Az Aston Martinnak tavaly remekül sikerült az akkori autó fejlesztése, az évad második felében nagy menetelést mutatott be a csapat, Mike Krack csapatfőnök azonban óvatosságra int ezzel kapcsolatban.

 

„Jó kérdés, hogy utolérhetők-e. Tudjuk, hogy mások fejlesztési programja is zajlik, és olyanokkal küzdünk, akik más tűzerővel rendelkeznek a szakembereket, az infrastruktúrát tekintve, mint mi, és pusztán azért is, mert hozzászoktak ahhoz, hogy az élen csatáznak” – magyarázta a csapatfőnök. „Szóval óvatosnak kell lennünk a jóslatokkal.”

„Vajon tartani tudjuk-e a különbséget, esetleg közelebb tudunk-e kerülni? Ki fogjuk deríteni. Azt gondolom, tavaly is láthattuk, hogy képesek vagyunk faragni a lemaradásunkból ahhoz akár annyira is, hogy utolérjük az előttünk álló autót, de az, hogy tavaly megcsináltuk, nem jelenti azt, hogy meg tudjuk újra.”

Mivel a Red Bull idén domináns formában van, Kracket megkérdezték arról, az Aston Martinnak esetleg a Mercedesre és a Ferrarira kellene-e összpontosítania. A szakember viszont úgy látja, nekik saját magukra kell fókuszálniuk.

„A mérce mindig a leggyorsabb. Ez az egyik dolog. A másik pedig, hogy a saját autódra kell figyelned ahhoz, hogy azonosítsd a gyengeségeket, valamint azokat a területeket, melyeken fejlődni tudsz. És aztán látni kell, hogyan mennek a hétvégék. De nincs értelme úgy nézni, hogy ’ennyi százalékra vagyunk tőlük’. Az ugyanis nem változtat azon, amit csinálunk: igyekszünk javítani az autón az adott héten, és onnan tovább indulni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bullt üldözi az Aston Martin, de nehéz lesz a felzárkózás
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!