Friss hírek

A Renault bejelentette: Alonso tesztelhet Abu Dhabiban

A Renault Forma-1-es csapata csütörtök délután hivatalosan is megerősítette, hogy Fernando Alonso pályára gurulhat majd a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követő teszten.

Ahogyan arról szerdán az F1Világ.hu is beszámolt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég jóváhagyta, hogy a kétszeres világbajnok is autóba üljön az eredetileg fiatal pilóták számára kiírt teszten.

A spanyol versenyző a Renault jelenlegi autójával mindössze 100 km-t tehetett meg egy filmforgatás keretében, emellett pedig a 2018-as autóval volt lehetősége körözni a 2021-es visszatérésre való felkészülésképp.

A szezonzáró abu dhabi teszten csak olyan pilóták ülhettek volna autóba, akik kettőnél kevesebb F1-es nagydíjon vettek részt, az FIA azonban most változtatott, így Alonso mellett Sebastien Buemi és Robert Kubica is körözhet majd.

A csapatok két autóval dolgozhatnak majd, a Renault pedig bejelentette, Alonso mellett Guanyu Zhou is lehetőséget kap.

„Szeretnénk köszönetet mondani az FIA-nak és az F1-nek, hogy elfogadták tesztelési terveinket” – mondta Cyril Abiteboul csapatfőnök.

„Felismerték elkötelezettségünket a fiatal versenyzők iránt, mint ahogy Fernando saját elkötelezettségét is a fiatal tehetségek elősegítése kapcsán. Zhou megtapasztalhatta a Renault sportakadémiájának előnyeit, melynek soraihoz tavaly csatlakozott. Keményen dolgozott és nagyban hozzájárult a csapat teljesítményéhez szimulátoros munkájával és tesztprogramjával.”

„Ami Fernadnót illeti, ez a következő lépés lesz a visszatérése felé. Fáradhatatlanul dolgozott eddig is azért, hogy a lehető legjobban felkészüljön 2021-re.”

Úgy tudni, néhány csapat, köztük a Racing Point és a McLaren meglehetősen frusztrált az FIA döntése miatt – e két istálló ugyanis már hónapokkal ezelőtt úgy döntött, nem vesz részt az abu dhabi teszten.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!