A Renault megerősítette, sokat javult V6-os motorja - F1VILÁG.HU

A Renault megerősítette, sokat javult V6-os motorja

HIRDETÉS

Jelentős előrelépéseket tett V6-os erőforrásával a Renault, ezt a barcelonai teszten gyűjtött adatok is megerősítették – árulta el Bob Bell, a francia istálló technikai igazgatója.


Jelentős előrelépéseket tett V6-os erőforrásával a Renault, ezt a barcelonai teszten gyűjtött adatok is megerősítették – árulta el Bob Bell, a francia istálló technikai igazgatója.

A Renault és partnercsapata, a Red Bull az első idényközi teszten próbálta ki először valós körülmények között a továbbfejlesztett erőforrást, a versenyzők pedig a barcelonai körözést követően valósággal áradoztak arról.

Bob Bell, a Renault technikai igazgatója elárulta, a telemetriai adatokból is az látszik, hogy sikerült javítaniuk az erőforráson.

„A motorok alaposan el vannak látva műszerekkel, szóval pontosan tudjuk, mit keresünk, és ezek megerősítést nyernek az adatok által is” – mondta a szakember.

„Úgy tűnik, az új motort azt nyújtja, amit várunk tőle – meg lennénk lepve, ha nem így lenne. Minden jel arra utal, hogy a fejlesztések úgy működnek, ahogy gondoltuk.”

A Motorsport.com című internetes szaklap forrásaira hivatkozva azt írja, körönként akár 4 tizeddel is jobbak lehetnek a Renault-motoros autók a jövőben. Természetesen Bob Bellt is megkérdezték arról, mit gondol erről.

„Igen. Azt gondolom, várhatunk néhány tizedmásodperces javulást. Hogy őszinte legyek, ha nem javulunk ennyit, akkor nem sokat nyerünk.”

Az új erőforrás a tervek szerint a Kanadai Nagydíjon debütált volna, ám könnyen lehet, hogy már jövő héten, Monacóban bevetik azt. Végleges döntés még nem született erről, Bell azonban elárulta, nem lesz könnyű dolguk, ha valóban használni akarják Monte-Carlo utcáin.

„Sokkal inkább az a kérdés, hogy készen áll-e a motor arra, hogy versenyeztessük. Be kell állítani megfelelően, és számos működési körülményt figyelembe kell venni, a V6-os erőforrások esetében ugyanis rengeteg körülménnyel számolni kell a motorvezérlés beállítását tekintve.”

Hirdetés

„Monacóban pedig vannak szokatlan tényezők, ilyen például az alacsony fordulatszám, így meg kell bizonyosodni arról, hogy a motor megfelelő-e.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!