A Renault-nál tudják, sok munka vár még rájuk

A többszörös világbajnok Red Bull Racinget motorokkal ellátó Renault-nál pontosan tudják, bőven van még tennivalójuk, ha el szeretnék érni céljaikat az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.


A többszörös világbajnok Red Bull Racinget motorokkal ellátó Renault-nál pontosan tudják, bőven van még tennivalójuk, ha el szeretnék érni céljaikat az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.

A francia motorgyártó abban bízott, a melbourne-i idénynyitó előtt nagyjából a felére tudja csökkenteni hátrányát a továbbra is előnyben lévő Mercedesszel szemben.

Azt követően, hogy a február 19-22. között megtartott első barcelonai teszten partnercsapataival, a Red Bull-lal és a Toro Rossóval főképp a megbízhatóságra fókuszáltak, a múlt heti, utolsó gyakorláson már a teljesítményé volt a főszerep.

Bár a Renault-nak voltak fejlesztései az utolsó tesztnapokra, ezek a vezethetőség tekintetében megnehezítették a csapatok dolgát, a franciák pedig elismerik, sok munka vár még rájuk.

„Sikerült kihoznunk a benne rejlő potenciált, de a legfőbb dolog, amin most dolgozunk, hogy megpróbáljuk olyan következetesre és jól vezethetőre fejleszteni, amilyenre csak tudjuk” – mondta Remi Taffin, a Lotus pályaműveletekért felelős vezetője.

„Nem sikerült minden tervezett munkát elvégezni, pusztán azért, mert nem volt egyben minden. Csak hogy világos legyen a dolog: a motorvezérlés beállítása nem két-három nap munkája. Hetekről, sőt, néha hónapokról beszélünk, főleg ezekkel az erőforrásokkal.”

Taffin azt mondja, elégedettek azzal a specifikációval, amivel megérkeznek majd a szezon első versenyhétvégéjére, ugyanakkor beletelik néhány versenybe, mire ki tudják hozni belőle a maximumot.

„Egyértelműen látszik a potenciál. Néha előfordul, hogy a próbapadon látunk valamit, de aztán az éles pályateszteken nem igazán találjuk meg ugyanezt. De most nem ez a helyzet. Nyilvánvalóan kijelenthetjük, hogy van fejlődés.”

„A legfőbb dolog, ami maradt – és amit nem is neveznék problémának, pusztán csak időre van szükségünk –, hogy sokkal következetesebbre fejlesszük a motort, sokkal vezethetőbbre.”

Arra a kérdésre, hogy a jövő hétvégi, melbourne-i szezonnyitóig mennyit fejlődhetnek még, a szakember így felelt: „Ezt nehéz megmondani. Folyamatban van a programunk, ha tehát a kérdés az, hogy 100 százalékos állapotban leszünk-e, akkor azt kell mondanom, hogy nem hiszem.”

„Még dolgoznunk kell az ügyön. Minden egyes verseny egy lépés lesz számunkra. Így állunk jelenleg.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS