A Renault-nál tudják, sok munka vár még rájuk - F1VILÁG.HU

A Renault-nál tudják, sok munka vár még rájuk

HIRDETÉS

A többszörös világbajnok Red Bull Racinget motorokkal ellátó Renault-nál pontosan tudják, bőven van még tennivalójuk, ha el szeretnék érni céljaikat az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.


A többszörös világbajnok Red Bull Racinget motorokkal ellátó Renault-nál pontosan tudják, bőven van még tennivalójuk, ha el szeretnék érni céljaikat az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.

A francia motorgyártó abban bízott, a melbourne-i idénynyitó előtt nagyjából a felére tudja csökkenteni hátrányát a továbbra is előnyben lévő Mercedesszel szemben.

Azt követően, hogy a február 19-22. között megtartott első barcelonai teszten partnercsapataival, a Red Bull-lal és a Toro Rossóval főképp a megbízhatóságra fókuszáltak, a múlt heti, utolsó gyakorláson már a teljesítményé volt a főszerep.

Bár a Renault-nak voltak fejlesztései az utolsó tesztnapokra, ezek a vezethetőség tekintetében megnehezítették a csapatok dolgát, a franciák pedig elismerik, sok munka vár még rájuk.

„Sikerült kihoznunk a benne rejlő potenciált, de a legfőbb dolog, amin most dolgozunk, hogy megpróbáljuk olyan következetesre és jól vezethetőre fejleszteni, amilyenre csak tudjuk” – mondta Remi Taffin, a Lotus pályaműveletekért felelős vezetője.

„Nem sikerült minden tervezett munkát elvégezni, pusztán azért, mert nem volt egyben minden. Csak hogy világos legyen a dolog: a motorvezérlés beállítása nem két-három nap munkája. Hetekről, sőt, néha hónapokról beszélünk, főleg ezekkel az erőforrásokkal.”

Taffin azt mondja, elégedettek azzal a specifikációval, amivel megérkeznek majd a szezon első versenyhétvégéjére, ugyanakkor beletelik néhány versenybe, mire ki tudják hozni belőle a maximumot.

„Egyértelműen látszik a potenciál. Néha előfordul, hogy a próbapadon látunk valamit, de aztán az éles pályateszteken nem igazán találjuk meg ugyanezt. De most nem ez a helyzet. Nyilvánvalóan kijelenthetjük, hogy van fejlődés.”

„A legfőbb dolog, ami maradt – és amit nem is neveznék problémának, pusztán csak időre van szükségünk –, hogy sokkal következetesebbre fejlesszük a motort, sokkal vezethetőbbre.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy a jövő hétvégi, melbourne-i szezonnyitóig mennyit fejlődhetnek még, a szakember így felelt: „Ezt nehéz megmondani. Folyamatban van a programunk, ha tehát a kérdés az, hogy 100 százalékos állapotban leszünk-e, akkor azt kell mondanom, hogy nem hiszem.”

„Még dolgoznunk kell az ügyön. Minden egyes verseny egy lépés lesz számunkra. Így állunk jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!