A Sauber szerint lehetséges a pontszerzés - F1VILÁG.HU

A Sauber szerint lehetséges a pontszerzés

HIRDETÉS
JFX3296

Bár az évadnyitó Ausztrál Nagydíj nem sikerült túl fényesen, a Sauber Forma-1-es csapatát irányító Monisha Kaltenborn biztos benne, elég jó formában vannak ahhoz, hogy pontokat szerezzenek a következő versenyeken.

A svájci kiscsapat C36-os versenygépe a leglassabb volt Melbourne-ben, az időmérő edzésen Marcus Ericsson 3,2 másodperces hátrányban volt a Q2-ben, Antonio Giovinazzi pedig 2 kört kapott a vasárnapi versenyen.

A Sauber idén a Ferrari 2016-os motorjával vesz részt a bajnokságban, ennek ellenére Melbourne-ben volt esélye a pontszerzésre a sok kieső miatt – végül azonban nem sikerült élni ezzel.

Monisha Kaltenborn csapatfőnök azonban biztos benne, nem ez volt az utolsó ilyen alkalom.

„Úgy gondolom, elérhető a pontszerzés” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Jól ismerjük ezt a motort, tudjuk, mi veszi körül, nekünk pedig az erősségeinkre kell fókuszálnunk – ami a kasztni. Mindent megteszünk, hogy kompenzáljuk a motorbeli hátrányt. Bizonyos versenyeken ez kisebb lesz, ezt jól tudjuk. Szóval jönnek olyan futamok, melyeken abszolút lesz esélyünk.”

A Sauber tavaly csak az utolsó előtti versenyen, Brazíliában tudott pontot szerezni: Felipe Nasr 9. helyével sikerült végül felülmúlni a Manort.

Kaltenborn elárulta, a májusi Spanyol Nagydíjon érkezik majd a Sauber első komolyabb fejlesztési csomagja.

„Kisebb elemek persze folyamatosan érkeznek, függően attól, hogyan kerülnek ki a szélcsatornából.”

Hirdetés

„Kétségkívül csökkentettük a hátrányunkat bizonyos csapatokhoz képest, de tovább kell dolgoznunk. Látjuk, hogy a tempó megvan, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a melbourne-ihez hasonló elsőkörös balesetek nem fordulnak újra elő, és az időmérőkön egy kicsit jobban teljesítünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!