A Toro Rosso szerint újoncai bizonyítottak idén - F1VILÁG.HU

A Toro Rosso szerint újoncai bizonyítottak idén

HIRDETÉS

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key azt mondja, újonc versenyzőik, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. szépen elhallgattatták a kritikusokat a 2015-ös F1-es szezon első felében.


A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key azt mondja, újonc versenyzőik, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. szépen elhallgattatták a kritikusokat a 2015-ös F1-es szezon első felében.

Főleg Verstappen szerződtetése miatt kapott rengeteg kritikát a faenzai istálló, a holland tehetség ugyanis mindössze 17 évesen vett részt élete első Forma-1-es futamán.

James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója azonban azt mondja, most már mindenki láthatja, jól döntöttek.

„Hogy lehet valakit azért hibáztatni, mert túl fiatal? Nevetséges. Elvégre arról szól minden, mennyire tud vezetni” – mondta a szakember.

„Volt némi szkepticizmus velünk kapcsolatban, sokan azt kérdezték, hogy fogunk megbirkózni két újonccal. Mi viszont azt mondtuk, rendben leszünk, márpedig idén eddig nagyszerűen teljesítettek.”

„Érettek és versenyképesek, amikor a legtöbbet kell kihozni az autóból – ezt nem minden újonc tudja következetesen hozni, szóval nagyon jók.”

„Emellett teljesen másképp is vezetnek. A saját dolgaikat csinálják, ami jó, hiszen tanulhatnak egymástól, látják, mit csinál a másik.”

„És ami igazi pozitívum nekik és a csapatnak is, hogy űzik-hajtják egymást. Nagyon szoros csatát vívnak.”

Key azt mondja, Verstappen is bizonyította, megérdemelte a lehetőséget 2015-re.

Hirdetés

„Max nagyon agresszív, de a szó jó értelmében. Nagyon tehetséges srác, bizonyított. Nagyon bátor és gyors. Néha viszont frusztrálttá válik, kifejezi az érzelmeit. Szóval minél tapasztaltabb lesz, annál érettebbé válik, folyamatosan tanulja a sportág működését. De megvannak a képességei, efelől kétség sincs.”

Ezzel szemben a technikai igazgató szerint az ifjabbik Sainz sokkal könnyebben kordában tudja tartani a saját érzelmeit.

„Nagyon kimért és fegyelmezett. Látszik, hogy amikor nyomás van rajta, akkor is higgadt marad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!