Alesi: A Ferrarinak nem lesz nehéz dolga Sainzcal és Leclerc-rel

A Ferrari korábbi versenyzője, Jean Alesi szerint a maranellói istálló jól boldogul majd 2021-től Carlos Sainzcal és Charles Leclerc-rel.

Sainz az év végén távozó Sebastian Vettel helyét veszi majd át a Ferrarinál, a spanyol azonban leszögezte, nem másodhegedűsnek érkezik az olasz istállóhoz.

Bár egyes vélekedések szerint a Ferrarinak problémákat okozhat majd a két fiatal pilóta menedzselése, Alesi szerint megoldják ezt Maranellóban. A francia ex-versenyző szerint Mattia Binottónak nem lesz nehezebb dolga.

Hirdetés
 

„Talán épp ellenkezőleg! Mert könnyű lesz kontrollálni őket. A Ferrarinak két profi pilótája lesz. Legjobb tudomásom szerint Carlos egy nagyon keményen dolgozó versenyző, aki a McLarennél és a Renault-nál, két nagyon tapasztalt istállónál szerzett tapasztalatokat” – mondta az egykori versenyző.

„Szóval könnyebb dolga lesz a Ferrarinak, mert ha van egy bajnok a fedélzeten, egy karizmatikus versenyző, akkor nagyon nagy kihívás formálni őt.”

Alesi beszélt arról is, meglepte, hogy a Ferrari már az idei szezon kezdete előtt bejelentette Vettel távozását, és rámutatott arra, véleménye szerint nem a német tehet arról, hogy nem lett bajnok az olasz csapat színeiben.

„Nagyon tisztelem Sebastiant, mert egy négyszeres világbajnok. Minden tehetségét beletette abba, hogy bajnok legyen a Ferrarival, de sajnos elbukott. De ez nem az ő hibája, sem pedig a csapaté. Valami félrement, és be kell vallanom, nagyon meglepett, amikor a Ferrari már a szezon előtt bejelentette, elköszön tőle.”

„Valami biztosan nem a tervek szerint ment. Ha leszerződtetsz egy olyan világbajnokot, mint Sebastian Vettel, akkor természetesen a legjobbat akarod nyújtani. Az egyetlen kérdés, hogy sikerül-e. A probléma akkor kezdődik, amikor a csapat nem tudja megadni a versenyzőnek azt, amit akar.”

Alesi Michael Schumachert hozta fel példaként.

„Amikor Michael átvette a helyemet, egy egész technikai csapattal érkezett. Ugyanazokkal az emberekkel dolgozott együtt, akikkel világbajnokságot nyert a Benettonnál. És 4 évbe telt ezt megismételni a Ferrarival. Sebastian helyzete más. Megérkezett egy csapathoz, és próbálta magához igazgatni a mérnököket. De nem vitte magával Adrian Neweyt, ez pedig nagy különbség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alesi: A Ferrarinak nem lesz nehéz dolga Sainzcal és Leclerc-rel
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!