Alesi: A Ferrarinak nem lesz nehéz dolga Sainzcal és Leclerc-rel

TEST T2 BARCELLONA 2020 - MERCOLEDÌ 26/02/2020 Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari korábbi versenyzője, Jean Alesi szerint a maranellói istálló jól boldogul majd 2021-től Carlos Sainzcal és Charles Leclerc-rel.

Sainz az év végén távozó Sebastian Vettel helyét veszi majd át a Ferrarinál, a spanyol azonban leszögezte, nem másodhegedűsnek érkezik az olasz istállóhoz.

Bár egyes vélekedések szerint a Ferrarinak problémákat okozhat majd a két fiatal pilóta menedzselése, Alesi szerint megoldják ezt Maranellóban. A francia ex-versenyző szerint Mattia Binottónak nem lesz nehezebb dolga.

„Talán épp ellenkezőleg! Mert könnyű lesz kontrollálni őket. A Ferrarinak két profi pilótája lesz. Legjobb tudomásom szerint Carlos egy nagyon keményen dolgozó versenyző, aki a McLarennél és a Renault-nál, két nagyon tapasztalt istállónál szerzett tapasztalatokat” – mondta az egykori versenyző.

„Szóval könnyebb dolga lesz a Ferrarinak, mert ha van egy bajnok a fedélzeten, egy karizmatikus versenyző, akkor nagyon nagy kihívás formálni őt.”

Alesi beszélt arról is, meglepte, hogy a Ferrari már az idei szezon kezdete előtt bejelentette Vettel távozását, és rámutatott arra, véleménye szerint nem a német tehet arról, hogy nem lett bajnok az olasz csapat színeiben.

„Nagyon tisztelem Sebastiant, mert egy négyszeres világbajnok. Minden tehetségét beletette abba, hogy bajnok legyen a Ferrarival, de sajnos elbukott. De ez nem az ő hibája, sem pedig a csapaté. Valami félrement, és be kell vallanom, nagyon meglepett, amikor a Ferrari már a szezon előtt bejelentette, elköszön tőle.”

„Valami biztosan nem a tervek szerint ment. Ha leszerződtetsz egy olyan világbajnokot, mint Sebastian Vettel, akkor természetesen a legjobbat akarod nyújtani. Az egyetlen kérdés, hogy sikerül-e. A probléma akkor kezdődik, amikor a csapat nem tudja megadni a versenyzőnek azt, amit akar.”

Alesi Michael Schumachert hozta fel példaként.

„Amikor Michael átvette a helyemet, egy egész technikai csapattal érkezett. Ugyanazokkal az emberekkel dolgozott együtt, akikkel világbajnokságot nyert a Benettonnál. És 4 évbe telt ezt megismételni a Ferrarival. Sebastian helyzete más. Megérkezett egy csapathoz, és próbálta magához igazgatni a mérnököket. De nem vitte magával Adrian Neweyt, ez pedig nagy különbség.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései