Friss hírek

Alonso a rajongók véleményét kérné ki a sprintfutamokról

A Forma-1 korábbi világbajnoka, Fernando Alonso szerint a rajongók véleményét kellene megkérdezni arról, hogy milyen változtatásokat szeretnének látni 2022-ben a sprintfutamos formátummal kapcsolatban.

Az új szisztémát tavaly három helyszínen alkalmazták a Forma-1-ben kísérleti jelleggel, a tapasztalatokat felhasználva pedig idén már hat versenyhelyszínen is sprintfutamot tartanának szombaton.

Az biztos, hogy a formátumon több változtatást is végrehajtanak majd, jó eséllyel módosítanak a a pontozáson is.

Hirdetés
 

„A pontoknak elég jelentősnek kell lenniük ahhoz, hogy megérje harcolni értük, és hátrébb is osztanunk kell, hogy az alacsonyabb pozíciókban lévők is csatázni akarjanak értük. Viszont nem szabad, hogy túl sokat osszunk, hogy túlságosan befolyásolja a bajnokságot” – mondta még néhány hónappal ezelőtt Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso szerint viszont meg kellene kérdezni a rajongókat.

„Ez a formátum az izgalmak növelését szolgálja, a rajongók miatt vezették be, illetve azért, hogy új szurkolókat szerezzenek. De ha ebben egyetértünk, miért nem kérdezzük őket, hogy mit is akarnak? Szerintem a nézőknek kellene eldönteniük, hogy akarják-e a változtatást, és ha igen, hogyan” – mondta az Alpine versenyzője.

„A csapatok szempontjából semmi sem változott az új formátum miatt. Nem lett sem jobb, sem rosszabb a helyzet – csupán más. A rajongókat kellene priorizálni, nekik kellene elmondaniuk, hogyan tudnánk javítani a sprinteken.”

Nemrégiben egyébként kiderült, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy idén mégsem tartanak sprintfutamokat a Forma-1-ben, a csapatok ugyanis nem tudnak megállapodni a száguldó cirkusz vezetőségével a költségekről. A témáról részletesen ide kattintva olvashatsz.

A Forma-1-es világbajnokság március közepén kezdődik Bahreinben, ahol rögtön egy sprintfutamos hétvégével rajtolna az új idény.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!