Friss hírek

Alonso a Red Bull-ügyről: A Ferrari is tilosban járt, mégsem vették el győzelmeiket

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint nem fog komoly büntetést kapni a Red Bull Forma-1-es csapata azért, amiért 2021-ben megszegte a száguldó cirkusz pénzügyi szabályait. Alonso azt mondja, annak idején a Ferrarit is szabályszegésen kapták, mégsem vették el győzelmeiket.

Lassan két hete, hogy kiderült, a Red Bull az előző idényben többet költött a Forma-1-ben a megengedettnél, egyelőre azonban nem tudni, milyen büntetésre számíthatnak az energiaital-gyárosok. Az osztrák csapatot irányító Christian Horner tegnap, Austinban találkozott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, Mohammed Ben Sulayemmel, a Red Bullnál ugyanis állítják, álláspontjuk szerint nem szegték meg az F1-es szabályokat. Hogy pontosan miért is egyezik a felek véleménye, arról bővebben ebben a cikkben írtunk.

A jelenleg az Alpine színeiben versenyző Fernando Alonso szerint a Red Bullnak nem kell attól tartania, hogy veszélybe kerülnek tavalyi eredményeik. A spanyol a Ferrari esetével hozta összefüggésbe a Red Bull mostani ügyét: a maranellóiak 2019-ben olyan motorral versenyeztek, mely az FIA álláspontja szerint szabálytalan volt, igaz, ezt soha nem sikerült bizonyítani. Végül a felek egy „bizalmas” megállapodást kötöttek, a Ferrari pedig kénytelen volt új technológiát fejleszteni.

Hirdetés
 

„A Ferrari két versenyt nyert 2019-ben. És szerintem olyasvalamivel, amiről mindannyian tudtuk, hogy nem legális, de semmi sem történt. Szóval megtarthatták ezeket a győzelmeket” – mondta Alonso újságíróknak nyilatkozva. „Képzeljük csak el, ha megnyerték volna a 2019-es bajnokságot azzal a motorral! Úgy gondolom, azokra az emberekre kell támaszkodnunk, akiknek megvan az erejük, és bíznunk kell bennünk.”

„Úgy gondolom, ez mindig része volt a Forma-1-ben. Ez a költségplafon most egy új dolog, amit nemrég vezettünk be, de aerodinamikailag is mindig vannak dolgok, ahol felfedezhetünk szürke zónákat. Azok, akik bajnokságokat nyertek, azért nyertek, mert rájöttek ezekre a szürke zónákra, és aztán a többi csapat lemásolta őket. És végül ők is felértek az említett csapat szintjére, vagy az FIA betiltotta azt, amit egy-két verseny erejéig lehetett használni. Ez a Forma-1 természete.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso a Red Bull-ügyről: A Ferrari is tilosban járt, mégsem vették el győzelmeiket
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!