Alonso: Egy újabb lehetőség áll előttünk - F1VILÁG.HU

Alonso: Egy újabb lehetőség áll előttünk

HIRDETÉS
Fernando Alonso, az Apine F1-es versenyzője tisztában van vele, hogy nehéz verseny vár rájuk, még akkor is, ha a 3. helyről kezdheti meg a vasárnapi Belga Nagydíjat.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Belgian Grand Prix, Friday 26th August 2022. Spa-Francorchamps, Belgium.

Alonso a 6. legjobb időt autózta a Belga Nagydíj időmérő edzésén, azonban a motorcserék miatti hátrasorolások után a 3. rajtpozíciót örökölte meg, így Carlos Sainz és Sergio Perez mögül kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt. 

A spanyol pilóta elmondta, nemcsak az eredménynek örül, de az autó teljesítményének is, hiszen csapattársa, Esteban Ocon az 5. leggyorsabb volt a kvalifikáción – őt azonban szintén a mezőny végére sorolják majd. 

„Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, ez egy pozitív eredmény a csapat számára, hogy mindkét autó a top 6-ban végzett. Adtunk egymásnak szélárnyékot az időmérő során, és ez nagyon jól működött” – mondta a spanyol az időmérő után. 

„Az első próbálkozásnál én adtam Estebannak, a másodiknál pedig ő tette ezt. De Carlos akkor valamennyire útban volt, mindazonáltal nem gondolom, hogy ez a stratégiánkat vagy az előkészületeinket nagyon megzavarta. Ezért összességében ez egy jó nap volt.”

Az esélyeikkel kapcsolatban Alonso elmondta, tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen biztos benne, hogy a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari is felzárkózik majd a versenyen. 

„Izgalmas lesz a verseny, és ahogyan Kanadában is, ez egy újabb lehetőség, hogy a top 3-ból támadjunk a rajtnál” – nyilatkozta. 

„Egy tiszta versenyt szeretnék, hogy profitálhassak ebből a rajthelyből. Óvatosak leszünk a mögöttünk lévők miatt, mert van néhány gyors autó, ami a mezőny végéről indul majd. Az lesz a célunk, hogy a top 5-ben vagy top 6-ban végezzünk, amikor meglátjuk a kockás zászlót.”

„A 3. helyről indulunk, de normális esetben a Mercedes versenytempója nagyon erős, ők talán gyorsabbak lehetnek. Max is szupergyors, még akkor is, ha hátulról indul, előre fog jönni. Ezért már a top 6-os eredménnyel is elégedettnek kell majd lennünk.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!