Alonso: Egyetlen oka van a visszatérésemnek - F1VILÁG.HU

Alonso: Egyetlen oka van a visszatérésemnek

HIRDETÉS
Fernando Alonso jövőre visszatér a Forma-1-be, ám a spanyol pilóta biztos benne, hogy a 2021-es szezonban Lewis Hamilton és a Mercedes legyőzhetetlen lesz – az utána lévő időszaknak azonban nagy reményekkel vág neki.
Fernando Alonso, Renault factory visit, Enstone, 2020 September

Alonso 2018 végén hagyta el a Forma-1-et, azonban azóta is többször nyilatkozta, hogy egy napon szívesen visszatérne, ha versenyképes autóba ülhetne. A spanyol pilóta a következő szezonban újra a száguldó cirkusz mezőnyének tagja lesz: a Renault ad számára lehetőséget. 

A kétszeres világbajnok elárulta, nagy céljai vannak még a Forma-1-ben: nyerni szeretne, azonban tudja, hogy ez 2021-ben még nem lesz lehetséges. 

„Határozottan nem azért jövök vissza, hogy a legjobb éttermekben egyek vagy sokat repüljek. Nem, egyetlen ok miatt térek vissza: nyerni akarok” – mondta a spanyol. 

„Igazi dilemmában voltam. Az új autókat 2022-re halasztották, ezért döntenem kellett: tényleg akarok ennyit várni? Vagy megragadom az alkalmat 2021-ben, és lesz egy évem, hogy alaposan felkészüljek? Végül ez tűnt a helyes útnak.”

„Tudjuk, hogy 2021-ben senki más nem nyerhet, mint Lewis Hamilton és a Mercedes. 2022-re viszont teljesen nyitott a dolog: az Alpine, a Ferrari vagy a Red Bull Racing… De ez még nem garantálja, hogy legyőzhetjük a Mercedest. Ez nem egy egzakt tudomány vagy matematika. A lehető legjobban felkészülünk, és reméljük, hogy ott leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!