Alonso: Idén még nem éreztem magam ilyen jól az autóban! – F1VILÁG.HU

Alonso: Idén még nem éreztem magam ilyen jól az autóban!

HIRDETÉS
Nagyon elégedetten nyilatkozott a Forma-1-es Portugál Nagydíj nyitóedzése után a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol nagyon kényelmesen érzi magát az autóban, aminek meg is lett az eredménye: az 5. helyen zárta a második tréninget.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Portuguese Grand Prix, Friday 30th April 2021. Portimao, Portugal.

Alonso a pénteki edzések után azt mondta, jól kezdték a hétvégét, és már az első kilométerek után azt érezte, jók az Alpine autójának alapbeállításai – ez pedig megkönnyítette a dolgát Portimaóban, ahol korábban még soha nem vezetett F1-es autót.

„Jó kis edzésnap volt, Bahreinhez és Imolához képest most éreztem a legkényelmesebben magam az autóban idén” – mondta a spanyol versenyző. „Már a nap elején elégedett voltam az autó beállításaival, szóval főleg arra fókuszáltam, hogy alkalmazkodjak a pályához, majd kiértékeljem a gumikat a két tréning során.”

„Sok adatot kell még kielemeznünk, de jól kezdődött a hétvége. Élvezem a vezetést ezen a pályán, de szerintem a forgalom kihívást jelenthet majd a szombati időmérőn. Izgalmas pálya, az egyszer biztos!”

Az Alpine másik versenyzője, Esteban Ocon a 6. legjobb időt érte el a második szabadedzésen, a fiatal pilóta pedig főleg annak örül, hogy a két edzésen 58 kört meg tudott tenni.

„Elég szolid napot zártunk, főleg a megtett kilométereket tekintve” – nyilatkozta a francia tehetség. „Sok kört megtettünk, ami remek.”

„Az összes gumikeveréket kipróbáltuk, és jól kiismertük őket a vasárnapi versenyre. A pálya határozottan nehéz a tapadást szempontjából, de azt mondanám, hogy tavalyhoz képest fejlődött. Viszont még így is kihívást jelent, és keményen dolgozunk azon, hogy az autónak jobb legyen a tapadása holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!