Friss hírek

Alpine: Gaslyval jobban járunk jövőre, mint Piastrival!

Jobban járt az Alpine Forma-1-es csapata, hogy Oscar Piastri helyett Pierre Gaslyval versenyezhet a 2023-as idényben – ezt a csapatot irányító Otmar Szafnauer mondja.

Azt követően, hogy Fernando Alonso nyáron bejelentette, a következő idényben az Aston Martin színeiben áll rajthoz az F1-ben, az Alpine eredetileg Oscar Piastrit ültette volna a spanyol helyére, az ausztrál versenyző azonban hamar kosarat adott a csapatnak. Mint kiderült, ennek legfőbb oka az volt, hogy időközben megállapodott a McLarennel, ahol a távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át 2023-ban.

Az Alpine ezt követően kezdett el új versenyzőt keresni, és végül megállapodott a Red Bull-lal, így az AlphaTauritól érkező Pierre Gasly lesz Esteban Ocon csapattársa az előttünk álló idényben.

Hirdetés
 

„Azt gondoltuk, hogy Oscarnak szerződése van velünk, a szerződéseket felügyelő bizottság viszont valami egészen mást mondott, ez pedig egy olyan folyamat volt, amint keresztül kellett mennünk” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök. „A bizottság elé kellett állnunk, és állásfoglalást kellett kérnünk. Ilyen az élet, ezért vannak ilyen testületek, amik ítéletet mondanak, ha két fél másképp gondolkodik.”

„Meglátjuk, hogyan teljesítünk jövőre. Annak örülök, hogy a versenyzőpárosunk Estebannal és Pierre-rel jobb, mint ami lett volna, ha megnyerjük az ügyet. Gasly tapasztaltabb, és még fiatal. Idővel pedig ki fog ez is derülni, de szerintem gyorsabb is.”

Arra a kérdésre, hogy a Gasly/Ocon kettős még a csapat idei versenyzőpárosánál is jobb lehet-e Alonso távozása után, a csapatfőnök így felelt: „Ez jó kérdés! Idén nagyszerű versnyzőpárosunk volt, Fernando pedig remek munkát végzett, és még mindig szupergyors.”

„Nem tudom, Fernando mikor fogja feltenni a kezét, és mondja azt, hogy ’ideje mennem’. Nem tudom, mikor fog ez megtörténni, szóval nehéz megmondani. Elégedett vagyok a versenyzőpárosunkkal, de kérdezzenek meg jövőre ilyenkor, és válaszolni fogok rá!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alpine: Gaslyval jobban járunk jövőre, mint Piastrival!
Aktív aerodinamikával hátráltatnák az élen haladó autót a Forma-1-ben
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra
Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit
Sainz is reagált Binotto távozásának hírére
Newey: Közel sem biztos, hogy végül a mi koncepciónk lesz a nyerő

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!