Arrivabene: Szívszorító volt elmondani Kiminek, hogy mennie kell - F1VILÁG.HU

Arrivabene: Szívszorító volt elmondani Kiminek, hogy mennie kell

HIRDETÉS
GP CANADA F1/2017

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke magára vállalta a „felelősséget”: ő volt az, aki úgy döntött, megválnak Kimi Räikkönentől a 2019-es F1-es szezonban.

Amikor az Olasz Nagydíj hétvégéjén szárnyra kaptak a hírek, melyek szerint Charles Leclercnek már szerződése volt a Ferrarival a következő szezonra, olyan információk is keringtek, amelyek szerint még korábban Sergio Marchionne, a Ferrari elhunyt elnöke írt alá a monacói pilótával.

A Ferrari akkor bajban volt, hiszen Monzában Räikkönen pole pozíciót szerzett, ráadásul az olaszok is imádják őt – így hiába vártak sokan bejelentést, ezt nem tehették meg.

Arrivabene azonban most úgy nyilatkozott, nem Marchionne volt az, aki úgy döntött, Räikkönennek mennie kell.

„Az én döntésem volt” – nyilatkozta a csapatfőnök, majd hozzátette, a felsővezetés, Louis Camilleri és John Elkann támogatták őt.

„Megértették a döntés mögötti logikát, de én voltam az, aki meghozta végül” – és hozzátette, ő volt az is, aki közölte a hírt a finnel.

„Számomra Kimi egy barát is egyben, szóval el tudjátok képzelni, hogy mennyire szívszorító volt elmondani neki. A pilóták is emberek, ahogy én is, de az ilyen szituációkban profiként vannak kezelve.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!