Friss hírek

Az Aston reagált: Ezek csak fejlesztések

Az Aston Martin Forma-1-es szakvezetője a csapat körül kialakuló balhéra reagálva elárulta: ők semmilyen szabályt nem szegtek, az autó drasztikus fejlesztése év eleje óta a tervük része volt.

Komoly bonyodalmak vannak kialakulóban a Forma-1-es Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában, ahol a Red Bull vezetősége arra gyanakszik, valaki tervrajzokat csempészhetett át az Aston Martinhoz. Az energiaitalosok ezt a magyarázatot találták arra, hogy az Aston Martin legújabb fejlesztéseinek egy része miért hasonlít kísértetiesen a saját megoldásaikra. A balhé közepette a sajtó előtt megszólalt Mike Krack, az Aston vezetője, aki higgadtan reagált a helyzetre.

„Emlékezhetnek, az autónk bemutatásakor már említettük, hogy hagytunk magunknak némi mozgásteret a jövőbeli fejlesztések számára. Most ezt az utat járjuk. Ebből a szempontból ez normális fejlesztési folyamat. A másik specifikációval mindenféle delfinezési problémáink voltak, ezért egy ponton úgy döntöttünk, változtatnunk kell, be kell vezetnünk egy kisebb fejlesztési csomagot. Most ezt tettük” – magyarázta a csapatvezető.

Hirdetés
 

Az ügy kapcsán az FIA álláspontja jelenleg az, hogy az Aston Martin autója teljes mértékben szabályos, igaz a szövetség az autó vizsgálatakor még tervrajzok másolása kapcsán nem nyomozott.

A Red Bull eközben belső nyomozást indított, hogy kiderítse, történt-e bűncselekmény.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!