Az Audi az első három év után győzelmekért akar harcolni az F1-ben - F1VILÁG.HU

Az Audi az első három év után győzelmekért akar harcolni az F1-ben

HIRDETÉS
Ambiciózus célokat tűzött ki maga elé a Forma-1-be 2026-ban megérkező Audi. A német autógyártó szerint akár már arra esély kínálkozhat, hogy első évükben az élen harcoljanak.
The vehicle shown is a concept vehicle that is not available as a production model.

Az Audi az új motorszabályok 2026-os bevezetésekor a Sauber partnereként érkezik meg az F1-be – a svájci istálló lényegében gyári csapata lesz a német autógyártónak. Mindez azt jelenti, hogy a V6-os erőforrást teljes egészében az Audi gyártja, míg maga az autó a Sauber hinwili központjában készül majd.

Az Audi nem titkoltan győzelmi célokkal érkezik meg a száguldó cirkuszba, reményeik szerint az új motorszabályok erre lehetőséget is kínálnak majd.

„A 2026 és 2030 közötti időszakra köteleztük el magunkat. A győzelmekért szeretnénk harcolni 3 év után” – mondta a DPA hírügynökségnek Adam Baker ügyvezető. „Az új motorszabályok lehetőséget kínálnak az újonnan érkezőknek arra, hogy hamar versenyképesek legyenek. Emellett a költségplafon révén mindenki azonos feltételekkel rendelkezik, és mindenki ugyanazokkal a kihívásokkal néz szembe.”

„Ha egy csapat összekapja magát, még akár arra is esély kínálkozhat, hogy már azonnal, 2026-ban az élen harcoljon.”

Baker azt mondja, pontosan tudják, hogy milyen nagy kihívások várnak rájuk, ám úgy érzi, felkészülten érkeznek majd meg az autósportok csúcsosztályába.

„Már most érezzük a külső nyomást, de számítottunk is erre. Tisztában vagyunk az előttünk álló kihívásokkal, de világos elképzeléseink vannak arról, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk 2026-ban. Ez minden bizonnyal még erősebbé teszi a saját sorainkon belüli nyomást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!