Az F1 is nagyon örül a Honda visszatérésének - F1VILÁG.HU

Az F1 is nagyon örül a Honda visszatérésének

HIRDETÉS
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali is üdvözölte a Honda döntését, miszerint a japán gyártó 2026-ban szövetségre lép az Aston Martinnal.
action, Miami International Autodrome, GP2305a, F1, GP, USA
Lance Stroll, Aston Martin AMR23

A felek magyar idő szerint szerda hajnalban jelentették be, az új motorformula 2026-os bevezetésekor közös utakra lépnek, az Aston Martin így a Mercedes erőforrásai helyett a Honda motorjait használja majd a száguldó cirkuszban.

A japán gyártó hivatalosan 2021 végén intett búcsút az F1-nek, igaz, a Red Bull-lal kötött megállapodásuk révén egészen 2025-ig ellátja motorjaival az energiaital-gyárosok két csapatát.

„Nagyszerű hír a Forma-1 számára, hogy a Honda partnerségre lép a Hondával, és erőforrásokat szállít majd 2026-tól” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója. „Ez további bizonyítéka annak, hogy globális platformunk és fejlődésünk óriási potenciált jelent a márkák számára, és megmutatja azt is, hogy helyénvaló döntés az, hogy 2026-ban fenntartható üzemanyagokra váltunk.”

„Láthatjuk azt a hihetetlen elkötelezettséget, amit az Aston Martin mutat a sportágunk felé, és alig várjuk, hogy élesben is lássuk ezt az együttműködést. Szeretnék gratulálni mindkét félnek ehhez az izgalmas hírhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!