Az F1 tovább egyezkedik a versenyzőkkel a futamok előtti show kapcsán - F1VILÁG.HU

Az F1 tovább egyezkedik a versenyzőkkel a futamok előtti show kapcsán

Egyeztetni fog a Forma-1 vezetősége a versenyzőkkel arról, hogy hogyan alakítsa ki a jövőben a futamokat megelőző ceremóniákat, miután a Miami Nagydíjon látott show-nak vegyes fogadtatása volt a versenyzők körében.

A versenyzőket a vasárnapi verseny előtt egyesével szólították a rajtrácsra, a pilótákat az amerikai rapper, LL Cool J mutatta be, miközben Black Eyed Peas nevű formáció frontembere, will.i.am egy zenekarnak vezényelt. Bár az új formátum izgalmas lehetett a rajongók számára, több versenyző is kifejezte nemtetszését a show-val kapcsolatban.

„Gondolom, Amerikában így csinálják a dolgokat a sportban. Ami engem illet, annyira nem tetszett. Én azért vagyok itt, hogy versenyezzek, nem pedig a show miatt. Azért vagyok itt, hogy vezessek és győzzek” – mondta a Mercedes versenyzője, George Russell.

 

„Zavaró volt, mivel fél óráig ott álltunk a rajtrácson, teljes versenyzői öltözékben, a napon. Nem hiszem, hogy van még egy olyan sportág a világon, ahol 30 perccel korábban ki kell menni, kiállítanak a napra, és minden kamera rád szegeződik egy kis show miatt.”

Lando Norris osztotta honfitársa véleményét, szerinte amúgy is túl sok pluszfeladatot kapnak a versenyzők a hétvégék során, miközben Fernando Alonso arról beszélt, nem kellene másképp kezelni az amerikai rajongókat. A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak viszont tetszett az újítás.

Úgy tudjuk, a mezőny tagjai már a Miami Nagydíj pénteki versenyzői értekezletén is egyeztettek a témában, akkor abban maradtak, kipróbálják a formátumot. Az F1 vezetősége pedig szeretne tovább egyeztetni velük arról, hogy mi lenne a legjobb megoldás.

A Miami Nagydíj szervezéséért felelős Tom Garfinkel nem látta hátrányát a verseny előtti show-nak, ő párhuzamot vont a Netflix F1-es sorozatával.

„Végsősoron ez egy show” – idézi a szakembert a Motorsport.com című lap. „Azt hiszem, sokan voltak az F1-en belül, akik talán nem örültek annyira a Netflix sorozatának, amikor bejelentették. Viszont kétségkívül pozitív hatása volt a teljes sportra nézve.”

„Az autók és a versenyzők küzdelme a pályán a legfontosabb dolog, de szerintem jó dolog, ha a verseny előtt szórakoztatni tudjuk a közönséget, és némi pompát, illetve izgalmat tudunk kreálni.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szintén támogatja a Liberty Media törekvéseit – szerinte ugyanis fontos, hogy valahogy felkeltsék az új rajongók érdeklődését.

„Szerintem nem volt olyan rossz ez a versenyzőknek. Úgy gondolom, ki kell próbálnunk dolgokat” – magyarázta. „Mindenki a legjobbra törekszik, és izgalmas volt a rajongók számára, hogy a versenyzők egyesével léptek elő. Szerintem nem úgy csinálták az egészet, hogy komédiának tűnjön.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy látja, fontos, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt, hiszen a versenyzőket nem szabad túlterhelni, ugyanakkor viszont fontos, hogy a fizető közönség sokat kapjon a pénzéért cserébe.

„Ha ez jó az üzlet számára, részemről rendben van – de minden arról a két óráról szól, miután kialudtak a lámpák. Mi nyilván egy más piacon mozgunk” – nyilatkozta a brit szakember. „A versenyzők egy kicsit furcsának tűntek – legalábbis némelyikük. De ha ezzel le tudjuk nyűgözni az új közönséget, akkor a promóter döntése. Engem sokkal jobban érdekel az, mi történik, amint kialszanak a lámpák.”

„Azt gondolom, sok kísérletezés zajlik. Ez egy új piac, az amerikai sport pedig más. Silverstone-ban nem fogjuk látni, ahogy a versenyzők szárazjégen futnak keresztül. Különféle dolgok ezek a különböző piacok számára. És persze meg lehet érteni a Libertyt, illetve a promótereket, hogy új dolgokat próbálnak ki, hiszen igyekeznek a többi sporttal versenyezni. De szerintem meg kell találni a megfelelő egyensúlyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1 tovább egyezkedik a versenyzőkkel a futamok előtti show kapcsán
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!