Az FIA bevezeti a hármas szabályt a Magyar GP-n - F1VILÁG.HU

Az FIA bevezeti a hármas szabályt a Magyar GP-n

HIRDETÉS

Az FIA figyelmeztette a versenyzőket, hogy három pályaelhagyás után figyelmeztetik őket, majd büntetést szabnak ki rájuk a vasárnapi Magyar Nagydíjon.


Az FIA figyelmeztette a versenyzőket, hogy három pályaelhagyás után figyelmeztetik őket, majd büntetést szabnak ki rájuk a vasárnapi Magyar Nagydíjon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség jelezte, hogy zéró toleranciát alkalmaz mind az időmérőn, mind a versenyen, ám szombat reggel levelet intézett a csapatokhoz, melyben jelezte, hogy míg a kvalifikáción egy pályaelhagyás után azonnal törlik az adott köridőt, a versenyen egy picit elnézőbbek lesznek.

A futamon ugyanis három pályaelhagyás után egy fekete-fehér zászlós figyelmeztetés jár, majd ha egy negyedik szabálysértés következik, jár az automatikus büntetés, ami nagy valószínűséggel egy bokszutca áthajtásos büntetés lesz.

A versenyirányítás a Magyar Nagydíjon veti be élesben elektronikus rendszerét: a négyes és a tizenegyes kanyarban lévő kerékvetőkbe egy-egy vezetéket húztak be, ami regisztrálja, hogy a versenyzők elhagyják-e a pályát és ezzel jogosulatlan előnyre tesznek szert.

„Az időmérő hurkok azt regisztrálják, mikor egy versenyző 20cm-nél távolabb kerül a fehér vonaltól a pályán kívül” – állt az FIA közleményében.

„Minden egyes versenyző, aki elhagyja a pályát, három alkalom után kap egy fekete-fehér zászlót, mint egyfajta figyelmeztetést, majd a következő alkalommal jelentve lesz a sportfelügyelőknek, akik vélhetően egy áthajtásos büntetést fognak kiszabni rá.”

Az FIA azt is jelezte, hogy azok a pályaelhagyások, mikor egy versenyző kényszerítve van a pálya elhagyására, vagy önkontrollján kívül hagyja el az ideális ívet, nem számítanak szabálysértésnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!