Friss hírek

Az FIA is megvizsgálja Schumacher és Mazepin veszélyes incidensét

Kivizsgálja majd Nikita Mazepin és Mick Schumacher vasárnapi, bakui incidensét a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Michael Masi.

A Haas két versenyzője közvetlenül a befutó előtt ütközött össze kis híján nagy tempónál: Schumacher a szélárnyékból kibújva támadta csapattársát, Mazepin azonban tett egy durva mozdulatot a kormánnyal, mellyel megpróbált ráijeszteni a németre.

Mivel az incidens 300 km/h feletti sebességnél történt, Schumacher természetesen dühösen integetett Mazepinnek, majd a rádión kelt k i magából.

„Mi a **** volt ez? Komolyan, meg akar ölni minket?” – üvöltötte Schumacher a rádión.

Michael Masi, az FIA versenyigazgatója elárulta, az incidens elkerülte a figyelmüket a verseny során, de meg fogják vizsgálni a történteket.

„Hogy őszinte legyek, az elejére figyeltünk, szóval nem igazán láttam személy szerint az incidenst, úgyhogy nem is tudom véleményezni. És inkább nem mondok rá semmit, amíg nem láttam” – mondta a szakember, majd hozzátette: „Fogunk vetni rá egy pillantást, és ha szükséges, elbeszélgetek a csapattal és az érintett versenyzővel.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc) által megosztott bejegyzés

A versenyt követően Günther Steiner csapatfőnök igyekezett lehűteni a kedélyeket.

„Nyilván volt az a bizonyos helyzet az egyenesben, amit már tisztáztunk. Volt némi félreértés, de rendben vagyunk, és továbbléptünk” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!