Az FIA megerősítette, vizsgálat folyik az elnököt ért vádak miatt - F1VILÁG.HU

Az FIA megerősítette, vizsgálat folyik az elnököt ért vádak miatt

HIRDETÉS
A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden este megerősítette, valóban vizsgálat folyik azokban a problémás ügyekben, melyekben a szervezet jelenlegi elnöke, Mohammed Ben Sulayem érintett.
illustration FIA and F1 logos during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d’Italia 2022, Italian Grand Prix 2022, 16th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from September 9 to 11, 2022 on the Autodromo Nazionale di Monza, in Monza, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI F1 Logo FIA logo

Ahogyan arról az F1Világ is beszámolt, a napokban a BBC két olyan jelentésről is beszámolt, melyeket az FIA megfelelőségi osztálya vizsgál jelenleg. A brit lap szerint az F1 irányító testületének megfelelőségért felelős tisztje két bejelentést is kapott, miszerint az FIA jelenlegi elnöke, Mohammed Ben Sulayem igyekezett nyomást gyakorolni a szervezet egyes tisztviselőire.

Az egyik ügyben az FIA-elnök állítólag a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíjon próbálta visszavonatni Fernando Alonso időbüntetését, míg egy másik esetben a gyanú szerint arra utasította a szövetség egyes tisztviselőit, hogy valamilyen indokra hivatkozva versenyzésre alkalmatlannak minősítsék a Forma-1-ben tavaly bemutatkozó Las Vegas-i versenypályán.

„Az FIA megerősíti, hogy a megfelelőségi tiszt kapott egy jelentést, mely részletezi az irányító testület bizonyos tagjait érintő állításokat” — áll a szövetség kedd esti közleményében. „A megfelelőségi osztály kiértékeli ezeket az aggályokat, és az efféle ügyekben bevett gyakorlatnak megfelelően biztosítja, hogy a megfelelő eljárást aprólékosan lefolytatja.”

A közleményt követően az FIA szóvivője hozzátette: „Sajnálatos és aggodalomra ad okot, hogy az ügyet minden előzetes engedély nélkül közölték a médiával, és a jelentés bizonyos elemeit pontatlanul közölték.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az FIA megerősítette, vizsgálat folyik az elnököt ért vádak miatt
Alonso: A kettős pontszerzés nagy lökést ad a Magyar Nagydíj előtt
Norris: Nem végeztünk elég jó munkát…
Russell: Mindenhol kiábrándító kiesni, de főleg hazai pályán…
Hamilton a könnyeivel küszködött parádés győzelme után
Verstappen örül a 2. helynek: Lehetett volna sokkal rosszabb is!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!