Az ifjabb Fittipaldi csatlakozott a Red Bull programjához - F1VILÁG.HU

Az ifjabb Fittipaldi csatlakozott a Red Bull programjához

HIRDETÉS
Új taggal bővítette juniorprogramját a Red Bull Racing, miután Helmut Markót meggyőzte, ahogy Enzo Fittipaldi idén egy középcsapattal is sorra szállítja a dobogós helyeket a Forma-2-ben.
Helmut Marko, Enzo Fittipaldi, Red Bull

Nagy lépést tett a Forma-1 felé vezető úton Emerson Fittipaldi másik autóversenyző unokája, Enzo is. A 21 éves brazil idén első teljes szezonját futja a Forma-2-ben, és bár csapata, a Charouz Racing nem tartozik az élmezőnyhöz, ő mégis rendszeres dobogókat szállít és a szezonzáró előtt a hatodik helyen áll a bajnoki tabellán. A Red Bull azzal együtt, hogy a szárnyai alá vette, egy jobb 2023-as F2-es ülést is elintézett neki.

Marko nem is kertelt, amikor a Motorsport arról kérdezte, mi nyűgözte őt le a fiatal brazilban. „Az, hogy egy középcsapattal is eredményes. Megvoltak a hullámvölgyei, de most már érzi, hogy lecsaphat a lehetőségekre, és mindig ott van az élmezőnyben. Emellett nagyszerű karaktere is van. Jövőre pedig már a Carlinnal, egy élcsapattal lesz” – mondta a juniorprogram vezetője.

Fittipaldi bátyja, Pietro is benne van már az F1-es körforgásban, és a 2020-as szezon utolsó két versenyén bemutatkozását is megejthette a Haas versenyzőjeként, amelynek azóta is tartalékpilótája.

Marko elmondta, további változások is várhatók a Red Bull juniorprogramjának 2023-as összetételében, amelyről hamarosan beszámolnak majd. Jelenlegi pilótáik közül Liam Lawson minden bizonnyal a japán Super Formula felé veszi az irányt, az F1-es csapat tartalékpilótai posztján pedig Dennis Haugerrel osztozhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!