Bár betiltották 2021-re, tovább dolgozik a DAS-rendszeren a Mercedes

2020 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Bár 2021-re betiltották, tovább folytatja DAS-rendszerének fejlesztését a Forma-1 világbajnok csapata, a Mercedes.

A német istálló még a februári teszteken rukkolt elő a radikálisnak mondható duplatengelyű kormányművel, melynek lényege, hogy a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán, aminek főleg a gumikezelésben van szerepe.

Bár a rivális csapatok közül többen – például a Red Bull – megkérdőjelezte a DAS-rendszer szabályosságát, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) zöld utat adott annak használatához – igaz, 2021-re már nem engedélyezi.

Ennek ellenére a Mercedesnél nem állnak le a folyamatos fejlesztésével.

„Azt gondolom, számunkra ez még mindig egy nagyon új rendszer” – mondta James Allison, a Mercedes technikai igazgatója a Motorsport.com című lapnak.

„Hogy pontosan hogyan, hol és mikor tudjuk a legtöbbet kihozni belőle, bizonyos fokig még egy felfedezési folyamat számunkra. Van még lehetőség a fejlődésre, szóval nem egy lezárt ügy ez, és reméljük, hogy még többet ki tudunk hozni belőle, ha gyorsan tanulunk a következő versenyeken.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!