Friss hírek

Bejelentették: Nem lesznek nézők az F1-es Brit Nagydíjon!

Ha megtartják a július közepére tervezett Brit Nagydíjat, biztos, hogy nézők nem vehetnek részt rajta – erősítette meg hétfőn a brit autóversenyzők klubja, azaz a BRDC.

A Forma-1 mezőnye az eredeti tervek szerint július 17-19. között vendégszerepelne Silverstone-ban, a koronavírus-járvány miatt viszont természetesen az angliai verseny megrendezése is veszélybe került.

A versenyrendezők mindazonáltal jelezték, nyitottak arra, hogy zárt kapus versenyt rendezzenek, sőt, akár két futamot is megtarthatnak Silverstone-ban.

Hirdetés
 

A legfrissebb sajtójelentések szerint a szezon júliusban két osztrák versennyel rajtolhat, ezt követően pedig két futamot rendezhetnek Nagy-Britanniában is.

Bár a közösségi médiában nemrég elterjedt annak híre, hogy a Brit Nagydíjat törlik, a brit autóversenyzők közössége (BRDC) hétfőn cáfolta mindezt. Azt ugyanakkor megerősítették, ha megtartják a versenyt július közepén, nézők biztosan nem lehetnek a pályán.

A silverstone-i pálya ügyvezetője, Stuart Pringle hétfői közleményében kifejtette: „Rendkívül csalódott vagyok, hogy az idei Brit Nagydíjat nem tudjuk rajongók előtt megrendezni Silverstone-ban.”

„Addig húztuk ezt a nehéz döntést, ameddig csak lehetett, de az országban zajló körülményekre, és a belátható időn belüli kormányzati intézkedésekre tekintettel egyértelmű, hogy a nagydíjat normál körülmények között nem tudjuk megtartani.”

„Kötelezettségünk vigyázni mindazok egészségére és biztonságára, akik a verseny megrendezésében vesznek részt, mint ahogy természetesen fantasztikus rajongóinkéra is. Mindez azt jelenti, hogy ez a legjobb, legbiztonságosabb, és az egyetlen lehetséges döntés, amit meghozhattunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!