Friss hírek

Berger: Vettel mindent megtesz azért, hogy összeszedje magát

A korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger biztos benne, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mindent megtesz majd azért, hogy javítson teljesítményén, ehhez azonban az Aston Martinnak is asszisztálnia kell.

Vettel nagy reményekkel érkezett meg a silverstone-i istállóhoz, a tavalyi év után ugyanis úgy tűnt, a csapatnak jó esélyei lesznek arra, hogy a dobogós eredményekért, akár a győzelmekért harcoljon.

Az Aston Martin számára azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult az idény, Vettel pedig lényegében végigszenvedte a bahreini és imolai hétvégét.

A silverstone-i istállónál azt mondják, csalódottak, mert őket érzékenyebben érintették a padlólemezre vonatkozó szabályváltozások, Gerhard Berger viszont biztos benne, nem azért módosítottak a regulákon, hogy lelassítsák őket.

„Nem hiszem, hogy a szabályokat azért változtatták meg, hogy lelassítsák a Mercedest és az Aston Martint. Egyáltalán nem” – mondta a McLaren és a Ferrari korábbi versenyzője a Sport Bildnek.

„Ha mégis, akkor csak a Mercedes ellen kellene fellépniük. Viszont minden csapatnak ugyanannyi lehetősége volt az új szabályok megértésére. És az olyan csapatoknál, ahol mintegy 1500 ember dolgozik, a szabályváltozások örömmel vett dolgok, mert így bizonyíthatnak.”

A korábbi autóversenyző annak idején résztulajdonosa volt a Toro Rossónak, amikor a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a csapatnál versenyzett. Bergert megkérdezték arról, a német pilóta jobban tette-e volna, ha inkább kihagy egy évet.

„Mai szemmel igen. Másfelől viszont még túl korai kiértékelni a teljesítményét. Két versenyből én nemigen vonnék le következtetéseket.”

Berger azt elismerte, „többet” várt az Aston Martintól 2021-ben, abban azonban biztos, Vettel minden követ megmozgat majd annak érdekében, hogy javítson a mostani helyzeten.

„Sebastiannak egyszerűen újra formába kell lendülnie, az Aston Martinnak pedig el kell végeznie a házi feladatát technikai oldalon” – magyarázta az osztrák. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!